Sport

Fordulatos meccsen nyert a Szeged-Csanád GA

Fordulatos meccsen nyert a Szeged-Csanád GA

2021. április 28., szerda
Fordulatos meccsen nyert a Szeged-Csanád GA

Veszélyesebben kezdte a mérkőzést a Szeged, rögtön az első percekben Kővári indult meg a kapu felé, majd húsz méterről a kapu mellé célzott.

A lendületes kezdést követően a 27. percen némileg váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak: egy bedobás után Vígh szemre is tetszetős sarkazása után Szedlár indult meg öles léptekkel a kapu felé, majd a tizenhatoshoz érve ajtó-ablak ziccerbe hozta Szerencsit, aki elgurította Takács alatt a labdát.

Nyolc perccel később Dobronoky sarokrúgását a rövidnél tisztázták, de a kipattanónál a fiatal szélső egy ragyogó esernyőcselt követően a hosszú felé kanyarította a labdát, amit a jó ütemben érkező Oláh közelről a kapuba sodort, így 1-1-gyel fordulhattak a csapatok.

A második félidőt álomszerűen kezdték a Tisza-partiak, ugyanis öt perc elteltével Oláh mesteri kiugratását követően Haruna megszerezte szezonbeli negyedik gólját, amellyel átvették a vezetést a fehér mezes vendégek.

A fordítást után is többet kezdeményezett Dragan Vukmir csapata, de újabb találatot a hazaiak szereztek. Egy oldalról elvégzett szabadrúgás a hosszú felé szállt, a kifutó Takács nem fért a labdához, Belényesi pedig az üres kapuba bólintott.

A bekapott gól sem szegte a szegediek kedvét, Simon tértölelő átadása után Ódor az alapvonal előtt erőből átlőtte a hosszúra a labdát, amit Gajdos kapásból, jobbal a jobb alsó sarokba továbbított.

A hajrában beszorította ellenfelét a Dorog, de nem találtak rést a védelmen, így a szegediek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Dorogi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–3 (1-1)

Győr, Alcufer stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Ducsai József (Rózsa, Kulman).
Dorogi FC: Borsos – Kárász K., Belényesi, Dlusztus A., Papp M. – Lénárth, Tóth B., Barna G. (Girsik, 58.) – Szedlár Z., Vígh Á. (Szabó L., 58.), Szerencsi (Beliczky G., 58.).Vezetőedző: Fenyvesi László.
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Oláh G., Simon Á. – Kővári R. (Gréczi M., 73.), Gajdos Zs. (Jovanovics, 84.), Dobronoky (Kóródi, 67.) – Haruna (Grumics, 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Szerencsi (27.), Belényesi (71.), ill. Oláh G. (35.), Haruna (50.), Gajdos (79.).

Dragan Vukmir:– Tiszta szívből gratulálok a játékosaimnak! Végig kontrolláltuk a mérkőzést, de sajnos kaptunk egy olyan gólt, amilyet ilyen szinten nem szabad, majd sikerült fordítanunk, de ezt követően ismét egy elkerülhető találatot szerzett az ellenfél. Szerencsére erre is volt válaszunk, így megérdemelten nyertünk.

Kiemelt kép: NSO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.