Videó a cikkben

Döbbenetes videó az újfehértói vonatbalesteről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Újfehértó, 2021. április 21. Az elõzõ napon kisiklott mozdony Újfehértó határában 2021. április 21-én. Április 20-án egy mezõgazdasági vontató elõbb egy személyvonattal, majd egy szembõl érkezõ másik szerelvénnyel is összeütközött. A traktor vezetõje meghalt. Az egyik vonat az ütközéstõl kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezetõ megsérült. A vasúti infrastruktúra a jelentõsen megrongálódott a balesetben, az egyik vágány helyreállításával a tervek szerint 23-án végezhetnek a MÁV szakemberei. MTI/Balázs Attila

 Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy traktor kedd délután a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba és összeütközött két arra haladó vonattal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében. A mezőgazdasági vontató előbb a Debrecenből Záhonyba tartó személyvonattal ütközött, majd a roncsot a másik vágányon a Záhonyból Püspökladányba tartó személyvonat is elgázolta. A balesetben a mezőgazdasági vontató sofőrje vesztette életét. A két vonaton összesen mintegy húsz utas tartózkodott; az egyik vonat kisiklott, ezen a szerelvényen utazó öt utas és a mozdonyvezető könnyebben megsérült. A sérültek kedd este elhagyhatták a kórházat-a kéepeket látva csoda, hogy nem történt tömegszerencsétlenség.

A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott.

A MÁV a mentési munkálatokról készített videót, ahol döbbenetes képek láthatóak a balestet sznvedett szerelvényről.

A videó elején látható kérdés pedig több mint elgondolkodtató…

Előző sztori

Árvízvédelmi beruházások fejeződtek be az Alsó-Tiszán és a Maroson

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.04.23.