Balhé

BULI: Vízágyúval és gumilövedékkel oszlattak Svájcban, lovasrendőrökkel Brüsszelben

BULI: Vízágyúval és gumilövedékkel oszlattak Svájcban, lovasrendőrökkel Brüsszelben

2021. április 3., szombat
BULI: Vízágyúval és gumilövedékkel oszlattak Svájcban, lovasrendőrökkel Brüsszelben

Könnygázt és gumilövedékeket vetett be a svájci rendőrség tüntetők ellen St. Gallenben. Az esetről az MTI a helyi Tagblatt tudósítása alapján írt. A lap Twitterén végig követte az eseményeket - számol be a Telex.

Ahogy a lap leírja a „St. Gallen-i csatát”,

az ezer fős fiatalokból álló tömeg eleinte nem volt erőszakos, csak végre valami eseményt akart, emiatt más városokból is érkeztek emberek a lezárások elleni tüntetésre.

Ilyennek ígérkezett a lezárások elleni tüntetés. Néhány ittas fiatal azonban egy idő után heccelte a demonstrációt biztosító rendőröket, köveket dobált, kirakatokat tört be, és amikor már Molotov-koktélokat is hajigáltak a rendőrök felé, ők könnygázzal és gumilövedékkel válaszoltak.

Nagyjából éjfél körül kezdett megcsappanni a társaság, de csak éjjel 1-re állt vissza teljesen a rend, a sötét ég felhői között helikopterek cikáztak, a tereken rengeteg üvegszilánk maradt - írja a lap.

Vízágyús és lovasrendőri oszlatás Brüsszelben

Brüsszelben vízágyukkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amelyet a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg - jelentette a helyi sajtó.

https://twitter.com/Djindji75/status/1377693685379432449?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1377693685379432449%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fnagyvilag%2F20210401-vizagyukkal-oszlattak-fel-egy-illegalis-partit-brusszelben.html

A beszámolók szerint a hatóságok a vízágyúk mellett könnygázt, lovasrendőröket és drónokat is bevetettek, miután a belga főváros melletti erdőben mulatozók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendfenntartókat.

A rendezvényen legalább kétezren vettek részt, egyes jelentések szerint akár ötezren is lehettek.

A sajtó szerint az illegális összejövetelt a Facebookon hirdette meg egy anonim szervező április elseje, a bolondok napja alkalmából, azonban sokan azért vettek részt rajta, hogy tiltakozzanak a szigorú járványügyi korlátozások ellen. Az eseményen főként fiatalok voltak jelen, a zenét ismert DJ-k szolgáltatták.

A koronavírus-járvány miatt hozott belga intézkedések között a tanítási intézmények, a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek és vendéglátóhelyek bezárása, a nem feltétlenül szükséges külföldi utazások korlátozása, valamint éjszakai kijárási tilalom is szerepel. A belga közegészségügyi intézet szerdán publikált statisztikái szerint az új fertőzések száma 14, a kórházi felvételeké pedig 22 százalékkal nőtt az elmúlt egy hétben.

(Borítóképünk forrása: Tagblatt)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.