Közélet

Brutális árak lehetnek a Balatonon idén nyáron

Brutális árak lehetnek a Balatonon idén nyáron

2021. április 12., hétfő
Brutális árak lehetnek a Balatonon idén nyáron

Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából a TÁRKI által végzett kutatásban olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt 2 évben részt vettek legalább egy alkalommal többnapos belföldi vagy külföldi turisztikai célú utazáson. Kiderült, hogy a megkérdezettek több, mint harmada a járvány időszakában is szeretett volna utazni, ha erre lett volna lehetősége. A válaszadók 29 százaléka félt volna elindulni, 18 százalék pénzügyi megfontolásból, csaknem 4 százalék pedig időhiány miatt döntött az otthonmaradás mellett - írja a hvg.hu

A nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani.

mondta Belán Miklós az Everquest ügyvezetője

A SZAKEMBER HOZZÁTETTE, HOGY SOKAN SZERETNÉNEK A BALATONRA MENNI, AHOL HASONLÓAN TELÍTETTSÉGRE ÉS MÉG MAGASABB ÁRAKRA LEHET SZÁMÍTANI, MINT TAVALY UGYANEKKOR.

A kutatásban kiemelt figyelmet kapott Budapest, mint az a város, amely a legnagyobb károkat szenvedte el az elmaradó vendégek miatt. A Budapestre érkező turisták 89 százaléka általában külföldi, 11 százaléka pedig belföldi vendég. A pandémia hatására az elmúlt több mint egy évben padlóra kerültek a fővárosi vendéglátóhelyek, idén azonban pozitív változás következhet be – véli a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.