Brutális árak lehetnek a Balatonon idén nyáron

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyarok 72 százaléka tervez utazást idén, ha a járványhelyzet engedi. 11 százalék külföldre, 40 belföldre, 21 külföldre és belföldre egyaránt elutazna, míg a megkérdezettek 18 százaléka nem szeretne utazni, 10 százalék pedig még nem döntött - derül ki a TÁRKI Zrt. kutatásából.

Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából a TÁRKI által végzett kutatásban olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt 2 évben részt vettek legalább egy alkalommal többnapos belföldi vagy külföldi turisztikai célú utazáson. Kiderült, hogy a megkérdezettek több, mint harmada a járvány időszakában is szeretett volna utazni, ha erre lett volna lehetősége. A válaszadók 29 százaléka félt volna elindulni, 18 százalék pénzügyi megfontolásból, csaknem 4 százalék pedig időhiány miatt döntött az otthonmaradás mellett – írja a hvg.hu

A nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani.

mondta Belán Miklós az Everquest ügyvezetője

A SZAKEMBER HOZZÁTETTE, HOGY SOKAN SZERETNÉNEK A BALATONRA MENNI, AHOL HASONLÓAN TELÍTETTSÉGRE ÉS MÉG MAGASABB ÁRAKRA LEHET SZÁMÍTANI, MINT TAVALY UGYANEKKOR.

A kutatásban kiemelt figyelmet kapott Budapest, mint az a város, amely a legnagyobb károkat szenvedte el az elmaradó vendégek miatt. A Budapestre érkező turisták 89 százaléka általában külföldi, 11 százaléka pedig belföldi vendég. A pandémia hatására az elmúlt több mint egy évben padlóra kerültek a fővárosi vendéglátóhelyek, idén azonban pozitív változás következhet be – véli a szakember.

Előző sztori

Merkely Béla: Legalább ötmilliós átoltottsággal fékezhető meg a járvány

Következő sztori

Olvasói levél: Dr. Altorjay István emlékezete