Közélet

A Magyar Falu program keretein belül indul pályázat a felelős állattartás elősegítésére

A Magyar Falu program keretein belül indul pályázat a felelős állattartás elősegítésére

2021. április 19., hétfő
A Magyar Falu program keretein belül indul pályázat a felelős állattartás elősegítésére

Gyopáros Alpár elmondta, a Magyar falu programon belül meghirdetett pályázaton egy-egy önkormányzat legfeljebb másfél millió forint támogatási összeget igényelhet.Az elegendő felkészülési idő biztosítása érdekében a kiírásra két hónap múlva lehet benyújtani az első pályázatokat,

MAJD AZ ÉRINTETTEKNEK 30 NAPJUK VAN A BEADOTT ANYAG VÉGLEGESÍTÉSÉRE. AZ UTOLSÓ BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ JÚNIUS 18-A.

- ismertette a politikus.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta, az állatvédelemről indított internetes kérdőívre több mint 262 ezer válasz érkezett, és a véleményüket elmondók kiemelt feladatként jelölték meg az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását.

A miniszteri biztos hozzátette, a támogatás célja, hogy az 5000 főnél kisebb állandó lakosságú településeknek segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésére. A most meghirdetett 500 millió forintos keret 14 000 állat ivartalanítására elegendő.

A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak kutyák és macskák állatorvos által elvégzett ivartalanítására, az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint mikrochippel való megjelölésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.