Közélet

A kormányszóvivő szerint Magyarország oltásbajnok

A kormányszóvivő szerint Magyarország oltásbajnok

2021. április 12., hétfő
A kormányszóvivő szerint Magyarország oltásbajnok

Szentkirályi Alexandra rámutatott: Magyarországon már több mint minden negyedik ember megkapta az oltást. A cél az, hogy minél rövidebb idő alatt minél többeket be lehessen oltani.

Elmondta: folyamatosan dolgoznak az oltási munkacsoport tagjai, a háziorvosok és az oltópontokon szolgálatot teljesítők. Korán reggel elindulnak a vakcinaszállítmányok a raktárakból az oltási helyekre, a behívott emberek pedig nagy számban meg is jelennek ott. Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: az oltások számának csak a beérkező vakcinák szabnak határt, és ebben Magyarország jól áll, hiszen nem csak a brüsszeli, hanem a keleti vakcinákkal is számolhat.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: most már minden zárás csak korlátozni tudja a járvány terjedését, megakadályozni már nem, és minden oltással egyre közelebb leszünk a szabad élethez.


Tájékoztatása szerint a hétvégén fejeződött be a pedagógusok második körös oltása, csütörtök és vasárnap között újabb százezren kaptak oltást. Az általános iskolák és az óvodák április 19-ei nyitását a honvédség is segíti, már 135 intézményt fertőtlenítettek a katonák - mondta.

Kiemelte: az érettségik biztonságos lebonyolítása érdekében a középiskolákban csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, viszont kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat továbbra is szervezhetnek az intézmények. A tavalyihoz hasonlóan idén is, ahol lehet, csak írásbeli érettségiket tartanak.

A kormányszóvivő arról is beszélt: a kormány mindent megtesz azért, hogy minél több munkahelyet megőrizzen, és ahol szükséges, ott újakat lehessen létrehozni. Példaként említette, hogy eddig már több mint 155 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást a legnehezebb helyzetbe került szektorokban, amely a nyitásoktól függetlenül a teljes áprilisi hónapra jár az érintetteknek.

Minden egyes beadott oltással közelebb vagyunk ahhoz, hogy újraindulhasson az élet - jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.