Visszaváltás helyett két nappal meghosszabbította a bérletek érvényességét az SZKT

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Közlekedési Társaság április 7-ig meghosszabbította a 2021. I. negyedévi, illetve a márciusi bérletek érvényességi idejét – derül ki a társaság közleményéből.

Mint azt a SzegedMa korábban megírta, március 10-től rendkívüli, egésznapos menetrend szerint járnak a szegedi tömegközlekedési járatok. A menetrend módosítás következtében több járat is ideiglenesen megszűnt.

A döntést követően azonnal kérdéseket küldtünk a közlekedési társaságnak arra vonatkozóan, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt megváltozott utazási szokásokra hivatkozva terveznek-e hasonló bérletvisszaváltási akciót, mint amelyet a Volánbusz és a MÁV véghez vitt.

Válaszokat ez idáig sem kaptunk, ellenben rengetek panaszkodó olvasói levél jutott szerkesztőségünkhöz: többen is azt nehezményezték, hogy a járatritkítások miatt sokkal többen zsúfolódnak össze a trolikon, buszokon, mint korábban, így felvetődik a kérdés, hogy a módosítás mennyiben szolgálja a vírus elleni védekezést.

A kérdéseink idővel tárgytalanná váltak: az SZKT nem váltotta vissza a bérleteket, ellenben két nappal meghosszabbította azok érvényességi idejét, így a havi bérletesek április 7-ig élvezhetik a társaság nyújtotta szolgáltatásokat.

Előző sztori

A skizofrénia elleni küzdelmet is segítik a szegedi egyetem matematikusai

Következő sztori

Csak a neki kedves mondatokat emelte ki Mihálik Edvin