Vádat emeltek szerb fegyvercsempészek ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vádat emeltek két szerb férfival szemben, mert 29 lőfegyvert próbáltak meg Magyarországra csempészni 2019 őszén - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfiakat társtettességben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják. A két férfi 2019. október 13-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy szerb gépkocsi sofőrjeként és utasaként. A vádirat szerint az őket ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt ideges viselkedésük, és a gépjármű tanksapkája is ütögetésre rendellenes hangot adott, ezért másodlagos vizsgálatot rendelt el.

Az autó üzemanyagtartályában két géppisztolyt, 27 pisztolyt, 31 tárat, tíz hangtompítót és csaknem hatszáz töltényt találtak vákuumcsomagolásba rejtve. A lőfegyverek és tartozékaik jugoszláv, olasz, magyar, spanyol, csehszlovák gyártmányúak, de volt köztük brazil is.

A szakértői vélemény szerint egyet kivéve valamennyi lőfegyver működőképes és emberi élet kioltására alkalmas, tartásukra a vádlottak nem rendelkeztek engedéllyel – tudatta a csoportvezető ügyész.

Fotók!
Előző sztori

Két kis fehérfejű selyemmajommal gyarapodott a Szegedi Vadaspark

Következő sztori

Kásler Miklós: A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig

Legutóbbi hasonló cikkek