Egyetem

Új dimenziók nyílnak meg az orvostudomány és a betegellátás előtt Szegeden!

Új dimenziók nyílnak meg az orvostudomány és a betegellátás előtt Szegeden!

2021. március 20., szombat
Új dimenziók nyílnak meg az orvostudomány és a betegellátás előtt Szegeden!

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gazdasági Hivatalának épületében kialakított új központ már jelenleg is számos orvosi és ipari együttműködéshez, valamint több hazai pályázathoz biztosít hátteret.

A 3D Központ megvalósítása mérföldkő a Szegedi Tudományegyetem életében. A 3D nyomtatás technológiájának robbanásszerű fejlődésével ugyanis olyan új dimenziók nyílnak meg az orvostudomány és a betegellátás előtt, amelyekre korábban nem volt példa.

- mondta Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja

A projekt fő célja egy olyan különleges és összetett 3D nyomtatási technológiát alkalmazó kutatói bázis létrehozása volt, amelyben különféle anyagokból készült struktúrákat és orvosi eszközöket alakítanak ki, vizsgálják és fejlesztik őket. A jövőben

ezáltal válhat valóra, hogy egy fül-orr-gégész, száj-, ortopéd-, szív- vagy idegsebész 3D nyomtató segítségével létrehozott modellen tervezzen meg egy műtétet, vagy a beteg egyéni paraméterei alapján kinyomtatott implantátumot helyezzen el annak szervezetében.

A 3D Központ projektzáró rendezvényén Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója hatalmas előrelépésnek nevezte az új központ kialakítását. Úgy fogalmazott, hogy gyakorló orvosként mindennap tapasztalja az orvostudomány, és az azt támogató orvostechnológiai fejlődés jelentőségét és hatását a betegellátás színvonalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.