Közélet

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

2021. március 4., csütörtök
Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki, aktualizált térképén Putnokot, Kazincbarcikát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel, Miskolc, Nyíregyháza, Sopron és Mosonmagyaróvár levegőjét egészségtelennek minősítették.

További tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek: Budapest, Vác, Dorog, Százhalombatta, Salgótarján, Eger, Oszlár, Hernádszurdok, Debrecen, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka, Győr, Szombathely és Szentgotthárd.

Az NNK az érintett települések levegőminőségi előrejelzésében egyes helyeken azt írta: nem várható jelentős változás; míg másutt: további romlás várható.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel azt közölte: Budapesten péntektől várható, hogy az érkező hidegfrontnak köszönhetően csökken a légszennyező anyagok szintje.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak.

A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

MTI

Kiemelt képünk archív.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.