Sport

Továbbra is helyi kötődésű fiatalokra építene a Szegedi VE

Továbbra is helyi kötődésű fiatalokra építene a Szegedi VE

2021. március 30., kedd
Továbbra is helyi kötődésű fiatalokra építene a Szegedi VE

Mint azt a SzegedMa megírta, Szabó Zoltán civil foglalkozása mellett már nem tudja ellátni a vezetőedzői pozíciót, ezért nyártól klub saját nevelésű játékosa, Kiss Csaba veszi át a Szegedi VE felnőtt csapatának irányítását.

https://szegedma.hu/2021/03/edzot-valt-nyaron-a-szegedi-polocsapat

dr. Molnár Tamás a Tisza-partiak ügyvezetője a Rádió88-nak elmondta, sikeres két évet tudhat maga mögött a klub és Szabó Zoltán, hiszen annak ellenére, hogy korábban nem volt edzői tapasztalata, a szakkomentátorkodás és a baráti kapcsolatai révén aktív részese volt a magyar vízilabdának, így a klub sokat kamatoztatott a szaktudásából.

Hangsúlyozta, a szegedi vízilabda életében fontos a helyi kötődésű játékosok beépítése a felnőtt csapatba. Ebben a tekintetben nagy lépéseket tett előre a Szegedi VE az elmúlt években és a jövőben is folytatnák a megkezdett utat.

–A szegedi kötődésnek az eredményesség szempontjából nagy jelentősége van. Láttunk már olyat, hogy máshonnan jönnek szerencsevadászok, csak azért, mert épp nincs lehetőségük máshova menni. Olyan emberekkel kívánunk együtt dolgozni, akik azért szeretnék ezt csinálni, mert látják a kihívást – fejtette ki álláspontját a korábbi háromszoros olimpiai bajnok.

Emlékeztetett, az idei bajnokság során már több ifjúsági és serdülő játékos is bemutatkozott az élvonalban.

Elmondta, az elkövetkező 4-5 évben szegedi nevelésű játékosok dominanciáját hangsúlyozó, élvonalbeli csapat lehet a Szegedi VE.

Ez a nemes feladat Kiss Csabára hárulhat, aki több szempontból is ideális jelölt, hiszen évek óta az utánpótlásban dolgozik, jelenleg is a Szegedi Vízipóló Suli gyermek korosztályának a trénere, így komoly tapasztalata van a fiatalokat illetően, ráadásul ezer szállal kötődik a városhoz és a klubhoz.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.