Sport

Történelmi meccsen szoros vereséget szenvedtek a szegedi pólósok

Történelmi meccsen szoros vereséget szenvedtek a szegedi pólósok

2021. március 10., szerda
Történelmi meccsen szoros vereséget szenvedtek a szegedi pólósok

Március 10-e sporttörténelmi nap a szegedi vízilabdázás életében, ugyanis a Szegedi VE férficsapata először játszhatott bajnoki mérkőzést az európai színvonalú Tiszavirág Sportuszodában. A fordulót megelőzően a házigazda szegediek a tizenharmadik helyen álltak, míg az esélyesként vízbe szálló zuglóiak az ötödik pozíciót foglalták el.

A nyolc helyezésnyi különbség ellenére az első két negyed egyenlő erők küzdelmét hozta, a nagyszünetre 4-4-gyel vonulhattak a csapatok. A harmadik felvonás kissé kaotikusra sikeredett, ugyanis két szegedi gólt nem adtak meg a játékvezetők, a BVSC pedig ezt kihasználva három góllal meglépett és ez a különbség megmaradt, így a végeredmény 8-5 lett a fővárosiak javára.

– Nagyon örülünk, hogy végre meccset játszhattunk az új uszodában. Apróságokon múlott, hogy vereség lett a győzelem helyett – kezdte értékelését Szabó Zoltán, a szegediek vezetőedzője. – A védekezés a kapusteljesítménnyel együtt kiemelkedő volt. A nyolc kapott gól rendben van, az öt szerzett viszont nagyon kevés. Erős ellenféllel játszottunk, azt látni kell, hogy ez a BVSC megverte a Ferencvárost, valamint döntetlent játszott a Szolnokkal. Van némi hiányérzetünk, de erre alapozva készülünk a további mérkőzésekre – summázta gondolatait a tréner.

Tekintse meg Sándor Judit fotóit a Szegedi VE BVSC elleni mérkőzéséről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.