Szerb csempészt tartóztattak le Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinek a letartóztatását, akit lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel és vettek őrizetbe a rendőrök - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ez idáig ismeretlen megbízóval kötött megállapodás alapján utazott Magyarországra az általa vezetett személygépkocsival. Az iránymutatásokat és a telefonjára küldött GPS-koordinátákat követve a férfi Klárafalva külterületére hajtott, ahol szombat délután 3 óra körül felvett a gépkocsijába az út mellett várakozó 4, magát szír nemzetiségűnek valló személyt.

Az illegális határátlépők autóba történő beszállását látta egy arra közlekedő autós, aki azonnal jelezte az általa észlelteket a Készenléti Rendőrség közelben helyszíni ellenőrzést végző járőreinek.

A jelzés arra is kitért, hogy a gyanús gépkocsi az M43-s autópálya felhajtója felé tart. A járőrök a bejelentést követően röviddel, még Makó belterületén ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett gépkocsit, a férfit előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai az ország területére történő belépéshez és ott tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek és őket röviddel azt megelőzően juttatták a román-magyar zöldhatáron keresztül Magyarország területére embercsempészek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén fog dönteni.

Előző sztori

Átmenetileg lassult a fertőzés üteme a megyében

Következő sztori

"Fogalmam sincs ki írta ezt, de elbeszélgetnék vele" - mondta Győr fideszes polgármestere az új egészségügyi jogszabályról!

Legutóbbi hasonló cikkek