Illegális bevándorlás

Szerb csempészt tartóztattak le Makón

Szerb csempészt tartóztattak le Makón

2021. március 2., kedd
Szerb csempészt tartóztattak le Makón

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ez idáig ismeretlen megbízóval kötött megállapodás alapján utazott Magyarországra az általa vezetett személygépkocsival. Az iránymutatásokat és a telefonjára küldött GPS-koordinátákat követve a férfi Klárafalva külterületére hajtott, ahol szombat délután 3 óra körül felvett a gépkocsijába az út mellett várakozó 4, magát szír nemzetiségűnek valló személyt.

Az illegális határátlépők autóba történő beszállását látta egy arra közlekedő autós, aki azonnal jelezte az általa észlelteket a Készenléti Rendőrség közelben helyszíni ellenőrzést végző járőreinek.

A jelzés arra is kitért, hogy a gyanús gépkocsi az M43-s autópálya felhajtója felé tart. A járőrök a bejelentést követően röviddel, még Makó belterületén ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett gépkocsit, a férfit előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai az ország területére történő belépéshez és ott tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek és őket röviddel azt megelőzően juttatták a román-magyar zöldhatáron keresztül Magyarország területére embercsempészek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.