Sokat bukhat az újabb koronavírus-fertőzés miatt a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig 24 órával a Flensburg elleni hazai meccs előtt adott ki közleményt a MO-Pick Szeged, hogy a csapat egyik stábtagja pozitív koronavírustesztet produkált. Hangsúlyozták, hogy a stábtagot elkülönítették, ugyanakkor minden más csapattagnak negatív volt a tesztje. Erről azonnal értesítették az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF) és az akkor még Németországban tartózkodó ellenfelet.

Az EHF azonnal döntött a meccs törtléséről, másnap pedig a két pontot 10-0-ás gólkülönbséggel a német csapatnak írták.

Vasárnap este a Sport Televízió kézilabda-magazinjában Szűcs Ernő Péter, a szegedi klub elnöke elmondta, hogy a csapat vezetőedzője, Juan Carlos Pastor fertőződött meg a vírussal. A klubvezető a műsorban az EHF döntéséről is elmondta véleményét.

„Én már régen elvesztettem a fonalat. Azt hiszem már a breszti eset kapcsán, amire egyébként azóta sem kaptunk semmilyen hivatalos választ az EHF-től, hogy miért döntöttek akkor így. Mint ahogyan most is valószínűleg majd egy zavaros magyarázatot kapunk, hogy most meg miért döntöttek így.

Lassan lesz egy ilyen lex Szeged, ami a józan észnek, a sportszerűségnek, meg mindennek ellentmond.

Azért érdekes ez, mert amikor azt mondtuk Bresztben, hogy nem szeretnénk játszani, mert komoly veszély van arra, hogy megfertőződünk, akkor rákényszerítettek minket arra, hogy játsszunk. Amikor viszont azt mondjuk, hogy játszani szeretnénk, mert az edző kivételével mindenki negatív tesztet produkált, akkor meg azt mondják, hogy ne játsszunk. Biztos bennem van a hiba, de én ezt már nem értem” – mondta a klubvezető, aki hozzátette, hogy a szövetség gondolkodását követve a Szegednek nem szabadna elutaznia a csütörtöki, PSG elleni idegenbeli meccsre.

Márpedig ott nagyon nagy szüksége lenne egy bravúrra a csapatnak. A MOL-Pick Szeged ugyanis a negyedik helynél előrébb már nem végezhet a BL-csoportban, de egy párizsi vereséggel (akár a pályán, akár azon kívül szerzi meg a PSG a pontokat) visszacsúszhat a hatodik helyre – az összevetés miatt a Portónak elég egy győzelem, ahogy a Meskov Bresztnek is, hogy megelőzze. Utóbbi ráadásul megkaphatja az elhalasztott Porto elleni meccs két pontját is. Így a PSG ellen bravúr kell, mert a hatodik hellyel valószínűleg a Kiel jönne a Szegednek.

Előző sztori

Szabó Tamás lett a Szegedi Járásbíróság elnöke

Következő sztori

Kacagós jókedvben telt Botka László és Dobrev Klára találkozója Szegeden!