Minden nap karácsony: Német Ferenc egy éve szüntelenül segíti a rászorulókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Német Ferenc a koronavírus magyarországi megjelenése óta nap mint nap segíti a rászorulók élelmezését. A Fidesz önkormányzati képviselőjének bevallása szerint számára az egész év karácsonyi hangulatban telt.

Német lapunknak elmesélte, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. március 12-én azzal kereste meg Csontos-Dér Veronika, a Látássérültek Dél-alföldi Egyesületének vezetője, hogy tudna-e valakit ajánlani, aki segít az adományok szállítmányozásában. A képviselő egy rövid keresgélést követően úgy döntött, hogy ő maga fogja elszállítani és elosztani az adományokat. Ez azóta napi rutinjává vált.

– Kitapasztaltam, hogyha fél nyolc körül kezdem a napot, akkor belefér egy félórás-órás kerülő, így minden reggel tudok segíteni. A későbbiekben, miután megosztottam ezt a történetet a közösségi oldalamon, kibővült a segítők köre: különböző ismerősök jelezték, hogy segítenek szállítani – mesélte Német.

Hangsúlyozta, eleinte nem volt mögötte nagy szervezet, csupán néhány ember összefogásából, karitatív jelleggel alakult ki ez a kezdeményezés, amely idővel már nem csak a vakok egyesületének, hanem szociális intézményeknek, nehéz helyzetben lévő társadalmi csoportoknak, személyeknek is segítséget nyújt.

– Lelkes kis csapat verbuválódott össze, van, aki teherautóval segít, más a hétköznapi szállításokból veszi ki a részét, de akadnak olyanok is, akik a vállalkozásukból fakadóan tudnak segíteni, például a cukrászdából kimaradt liszt felajánlásával. Az adományokat részben ők gyűjtik, részben nagyobb szervezetek adományozzák. Több képviselőtársam is rendszeresen segíti közösségünket – fogalmazott a képviselő.

Német Ferenc mellett Chovanecz Kata is rendszeresen segít az adományozásban

Külön kiemelte, hogy nagyon inspiráló hatással volt rá Dér Veronika, aki maga is látássérült, ennek ellenére folyton azon fáradozik, hogy másoknak segítsen.

– Különösen jó volt látni karácsonykor, hogy milyen sok ember akart jótékonykodni. Számunkra minden nap karácsonyi hangulatban telik, óriási öröm látni a rászorulók arcán, hogy mennyit jelent nekik a segítség – ecsetelte a képviselő.

Büszkén hangsúlyozta, hogy 17-18 éves fiatalokat is sikerült bevonni az akcióba, akik nem azért adakoznak, hogy szerepeljenek, hanem mert segíteni szeretnének.

A politikus elmondta, tavaly tavasszal két telefonos kampányt is indítottak, amely során felmérték, hogy az idős embereknek hogyan tudnak segíteni.  –Valakinek a számlát kellett befizetni a postán, másoknak a bevásárlást segítettünk elvégezni. A bizalom tetőfoka, amikor odaadják a pénzt, hogy befizessük a számlájukat. Tudják, hogy megbízhatnak bennünk – osztotta meg a segítségnyújtás varázsát Német Ferenc.

Előző sztori

Källman vezérletével nyert a MOL-Pick az Orosháza ellen

Következő sztori

Három ember életét mentette meg a szén-monoxid-érzékelő Vásárhelyen