/

Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a Pest-megyei férfinak, akit szerdán délután fogtak el öt határsértővel a járművében, Szatymaz közelében - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított gépkocsival közlekedett, amikor őt az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatás alá vonták. Az intézkedés során a járműből őt fő, magukat szír állampolgárnak valló utas szállt ki, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A gyanúsított által szállított migráns személyek korábban illegálisan lépték át a román-magyar államhatárt, amelyről a gyanúsított is tudomással rendelkezett, amikor őket gépjárművébe felvette, és velük Magyarország belseje felé indult.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult eljárásban a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés veszélyére, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Előző sztori

Elmarad a hétvégi tömeges oltás! - Vagy mégsem? FRISSÍTVE!

Következő sztori

12 milliárdból épül csúcsmodern víruskutató labor Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek