Krimi

Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész

Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész

2021. március 5., péntek
Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított gépkocsival közlekedett, amikor őt az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatás alá vonták. Az intézkedés során a járműből őt fő, magukat szír állampolgárnak valló utas szállt ki, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A gyanúsított által szállított migráns személyek korábban illegálisan lépték át a román-magyar államhatárt, amelyről a gyanúsított is tudomással rendelkezett, amikor őket gépjárművébe felvette, és velük Magyarország belseje felé indult.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult eljárásban a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés veszélyére, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.