Két körben oltják a pedagógusokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hétfőn kezdődik a pedagógusok oltása, amely iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozó hétfőig regisztrál, soron kívül be lesz oltva - hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján.

A tantermen kívüli oktatás jól működik. Naponta negyedmillió diák látogatja az online órákat – mondta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár. Az óvodákban 24 ezer gyerek vette igénybe a felügyeletet, míg az iskolákban hétezer fő. Ezek a számok nem jelentenek jelentős terhelést az államtitkár szerint.

A járványügyi helyzetre tekintettel ki kell tolni az iskolák újranyitását a tervezetthez képest

Jelentette be Maruzsa Zoltán

„Jövő héten indul az oktatásban dolgozók oltása” – hívta fel a figyelmet. Hétfő éjfélig regisztráljanak azok az oktatásban dolgozók, akik eddig nem tették meg – kéri a pedagógusokat az államtitkár. Az ő oltásuk a húsvétot követő héten történik meg. Eddig a pedagógusok 55 százaléka regisztrált már – írja az Origo.

A regisztráció során megadott lakcímhez közeli oltópontokon. Akik az időpontra nem tudnak megjelenni, későbbi időpontban lesz rá lehetőségük. Kétkörös lesz a pedagógusok oltása. Az első körben a már regisztrált pedagógusokat hívják be az oltásra, még húsvét előtt. Ez nagyjából 82 ezer fős tömeget jelent. A második körben a március 24-e után regisztráltak kerülnek majd sorra – magyarázta.

Előző sztori

Zavaros vízre panaszkodnak Újszegeden

Következő sztori

Kibertámadás miatt omolhatott össze az oltásregisztrációt ellenőrző honlap