Közélet

Két körben oltják a pedagógusokat

Két körben oltják a pedagógusokat

2021. március 26., péntek
Két körben oltják a pedagógusokat

A tantermen kívüli oktatás jól működik. Naponta negyedmillió diák látogatja az online órákat – mondta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár. Az óvodákban 24 ezer gyerek vette igénybe a felügyeletet, míg az iskolákban hétezer fő. Ezek a számok nem jelentenek jelentős terhelést az államtitkár szerint.

A járványügyi helyzetre tekintettel ki kell tolni az iskolák újranyitását a tervezetthez képest

Jelentette be Maruzsa Zoltán

„Jövő héten indul az oktatásban dolgozók oltása" – hívta fel a figyelmet. Hétfő éjfélig regisztráljanak azok az oktatásban dolgozók, akik eddig nem tették meg – kéri a pedagógusokat az államtitkár. Az ő oltásuk a húsvétot követő héten történik meg. Eddig a pedagógusok 55 százaléka regisztrált már - írja az Origo.

A regisztráció során megadott lakcímhez közeli oltópontokon. Akik az időpontra nem tudnak megjelenni, későbbi időpontban lesz rá lehetőségük. Kétkörös lesz a pedagógusok oltása. Az első körben a már regisztrált pedagógusokat hívják be az oltásra, még húsvét előtt. Ez nagyjából 82 ezer fős tömeget jelent. A második körben a március 24-e után regisztráltak kerülnek majd sorra – magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.