Közélet

Elrablása előtt két szegedi vállalkozó is megfenyegette Szabó Bálintot

Elrablása előtt két szegedi vállalkozó is megfenyegette Szabó Bálintot

2021. március 16., kedd
Elrablása előtt két szegedi vállalkozó is megfenyegette Szabó Bálintot

A független képviselő keddi sajtótájékoztatóján lapunk külön kérdésére elmondta, a február 15-re hirdetett leleplező sajtótájékoztató témája szűkebb értelemben a Cserepes sori piacra és annak ingatlan mahinációjára vonatkozott, tágabb értelemben viszont érintette volna a teljes szegedi felvilágot.

https://www.youtube.com/watch?v=VTWqi5s9mgs&ab_channel=SzegedMa

Kiemelte, az elrablása ellenére nem visszakozik a történettől.

Szabó elmondta, a két érintett vállalkozóval a támadást megelőző napon személyesen egyeztetett, egyikőjükkel a vállalkozó kisbuszában, másikukkal egy cég telephelyén találkozott. Elmondása szerint mindketten kilátásba helyeztek bizonyos retorziókat arra az esetre, ha a nevüket ki meri mondani.

–A két vállalkozónak ezúton üzenem, hogy minden tisztességtelen üzlettől, amit mostanában szándékoznak megkötni, nyugodtan álljanak el. Az a legfőbb célom, hogy ezek a magánérdekek ne tudják legyőzni több száz piaci árus és több ezer szegedi vásárló közérdekét. Ha ettől el is állnak, ez nem mentesíti őket afelől, hogy feltárjuk, hogy milyen szerepük volt az elmúlt 15 év szegedi rablóprivatizációjában – fogalmazott a képviselő.

Hozzátette, azért nem nevezi meg ezt a két vállalkozót, mert mindkettőjüktől hivatalosan, írásban hozzájárulást kért arra vonatkozóan, hogy hozzák nyilvánosságra a köztük lefolytatott beszélgetéseket, annak érdekében, hogy a szegediek meglássák, hogyan működik az a szervezett felvilág, amelynek érdeke, hogy Botka László hatalomban maradjon.

Szabó kiemelte, amit február 15-én szeretett volna nyilvánosságra hozni, azt az elkövetkezendő napokban, hetekben, de legkésőbb a járványügyi helyzet csillapodását követően a szegediek pontról pontra meg fognak ismerni.

Ez nem csak azt fogja igazolni, hogy a Cserepes sori piac bezárása mögött két magánvállalkozónak az üzleti érdeke állt, hanem azt is, hogy ezek a vállalkozók különböző pénzeket folyathatnak vissza a politikusok zsebébe

– jelentette ki a képviselő, aki kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, nem tart attól, hogy elrablói ismét lecsapnának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.