Elmarad a Bárka Kézműveskikötő, de a Hídivásár helyzete biztató

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már egy éve, hogy a szegedi rendezvényszervezők nem tudják a várost színesíteni az eseményeikkel, viszont közel lehet a cél.

A hétvégén esedékes Bárka Kézműveskikötőt sajnos a rendezők elhalasztották a jelenlegi korlátozásokra való tekintettel, pedig ősszel és télen remekül sikerült. A hétvégén reboot-olták volna a rendezvényt, viszont új időpontban gondolkoznak. Emellett pedig örömteli hír lehet, hogy tervezés alatt áll az idei Hídivásár.

Bár a tavaly év végén, a Fokán elindított kézművesvásár-sorozat ideiglenes piacnak számít, tehát a járványügyi korlátozások közepette is legálisan megtartható szervezők a tomboló Covid-számok miatt úgy döntöttek, túl kockázatos lenne a március 20-i hétvégén újraindítani azt. Mocselini Rudolf házigazda a Szegeder megkeresésre nyilatkozta:

bizakodik benne, hogy a húsvéti hosszú hétvégére enyhülhet annyira a helyzet, hogy újraindulhasson az 50-60 kézművest és összességében több ezer szegedit vonzó eseménysorozat.

Tavaly elmaradt, az idén viszont akár még össze is jöhet a legendás Szegedi Hídivásár. A Szeged Napja Ünnepségsorozatra – melynek a 10 napos Szegedi Borfesztivál és a Belvárosi hídon átívelő kézműves vásár a két leghangsúlyosabb eleme – információink szerint három opciós időpontot jelöltek ki a városházán, ha a járványhelyzet miatt a májusi dátum ugrik, egy júniusi vagy júliusi lehet helyette.

A Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője Kolonincs Erika elmondta, hogy már elkezdték a szervezési feladatokat, és ha a társadalmi átoltottság és a jogszabályi háttér is adott, akkor reményeik szerint SZIN is lesz augusztus végén. A főszervező azt is elárulta, hogy május végét tűzték ki maguk elé célul, amikor kimondják biztosra, hogy tényleg meg lesz-e tartva a fesztivál.

A szegedi fesztiváli élet két tagja, februárban, az ÁRKÁD Szegedben tradicionális Szegedi Csokifesztivál, a március 15-i hosszú hétvégén pedig a Széchenyi téri Toros Pálinkafesztivál maradt el.  

Előző sztori

Jó úton jár a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Fiatalokkal áll fel a Szeged a rangadón