Közélet

Elmarad a Bárka Kézműveskikötő, de a Hídivásár helyzete biztató

Elmarad a Bárka Kézműveskikötő, de a Hídivásár helyzete biztató

2021. március 17., szerda
Elmarad a Bárka Kézműveskikötő, de a Hídivásár helyzete biztató

A hétvégén esedékes Bárka Kézműveskikötőt sajnos a rendezők elhalasztották a jelenlegi korlátozásokra való tekintettel, pedig ősszel és télen remekül sikerült. A hétvégén reboot-olták volna a rendezvényt, viszont új időpontban gondolkoznak. Emellett pedig örömteli hír lehet, hogy tervezés alatt áll az idei Hídivásár.

Bár a tavaly év végén, a Fokán elindított kézművesvásár-sorozat ideiglenes piacnak számít, tehát a járványügyi korlátozások közepette is legálisan megtartható szervezők a tomboló Covid-számok miatt úgy döntöttek, túl kockázatos lenne a március 20-i hétvégén újraindítani azt. Mocselini Rudolf házigazda a Szegeder megkeresésre nyilatkozta:

bizakodik benne, hogy a húsvéti hosszú hétvégére enyhülhet annyira a helyzet, hogy újraindulhasson az 50-60 kézművest és összességében több ezer szegedit vonzó eseménysorozat.

Tavaly elmaradt, az idén viszont akár még össze is jöhet a legendás Szegedi Hídivásár. A Szeged Napja Ünnepségsorozatra – melynek a 10 napos Szegedi Borfesztivál és a Belvárosi hídon átívelő kézműves vásár a két leghangsúlyosabb eleme – információink szerint három opciós időpontot jelöltek ki a városházán, ha a járványhelyzet miatt a májusi dátum ugrik, egy júniusi vagy júliusi lehet helyette.

A Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője Kolonincs Erika elmondta, hogy már elkezdték a szervezési feladatokat, és ha a társadalmi átoltottság és a jogszabályi háttér is adott, akkor reményeik szerint SZIN is lesz augusztus végén. A főszervező azt is elárulta, hogy május végét tűzték ki maguk elé célul, amikor kimondják biztosra, hogy tényleg meg lesz-e tartva a fesztivál.

A szegedi fesztiváli élet két tagja, februárban, az ÁRKÁD Szegedben tradicionális Szegedi Csokifesztivál, a március 15-i hosszú hétvégén pedig a Széchenyi téri Toros Pálinkafesztivál maradt el.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.