Akadozik az oltásregisztrációt ellenőrző oldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Müller Cecília országos tiszti főorvos bejelentése szerint elindult az a honlap, ahol ellenőrizni lehet, sikeres volt-e a védőoltásra való regisztrációja bárkinek. Mindössze a tajszámot és a születési dátumot kell begépelni az oldalon, hogy kiderüljön, bekerült-e az illető a rendszerbe. Ha működne az oldal.

Arról itt sem adnak felvilágosítást, hogy ki mikor fog sorra kerülni, ezt majd a rendelkezésre álló vakcinamennyiség függvényében a háziorvos hívásából derülhet ki – írja az Index.

A jelzett vakcinaigényt nem tartja nyilván a rendszer: egyrészt ez fakadhat abból, hogy idő kell, amíg a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon vagy postán leadott kérelmet átvezetik a NEAK adatbázisába. Arra külön felhívják a figyelmet, hogy a folyamatos adatfeldolgozás miatt a státusz változhat, ezért érdemes később is ellenőrizni.

Másrészt pedig a kapott tájékoztatás szerint a vakcinaigény-regisztráció csúszásának hátterében állhat hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást – írja a lap. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával. Mint írják,

NEMLEGES VÁLASZ ESETÉN,

  • amennyiben www.vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált valaki, akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához (1014 Budapest, Színház utca 1.; adatvedelem@mk.gov.hu címen) lehet fordulni.
  • Amennyiben papíralapon regisztrált valaki, úgy forduljon a Magyar Államkincstárhoz (1054 Budapest, Hold utca 4.; e-mail-cím: info@allamkincstar.gov.hu; adatvedelem@allamkincstar.gov.hu; postai levélcíme: 1909 Budapest).

Azt javasolják, hogy ha a visszaigazolt regisztrációval kapcsolatosan további kérdés merül fel, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (1139 Budapest, Váci út 73/A, e-mail-cím: adatvedelem@neak.gov.hu) adhat bővebb tájékoztatást.

A kezdeti érdeklődés egyébként akkora volt, hogy alkalmanként átmenetileg elérhetetlenné vált az oldal, és még cikkünk írásának pillanatában is az.

Előző sztori

Müller Cecília szerint teljesen teret hódított a brit mutáns Magyarországon

Következő sztori

Lánczi András : Orbán a rendszerváltás garanciája