Közélet

Akadozik az oltásregisztrációt ellenőrző oldal

Akadozik az oltásregisztrációt ellenőrző oldal

2021. március 25., csütörtök
Akadozik az oltásregisztrációt ellenőrző oldal

Arról itt sem adnak felvilágosítást, hogy ki mikor fog sorra kerülni, ezt majd a rendelkezésre álló vakcinamennyiség függvényében a háziorvos hívásából derülhet ki - írja az Index.

A jelzett vakcinaigényt nem tartja nyilván a rendszer: egyrészt ez fakadhat abból, hogy idő kell, amíg a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon vagy postán leadott kérelmet átvezetik a NEAK adatbázisába. Arra külön felhívják a figyelmet, hogy a folyamatos adatfeldolgozás miatt a státusz változhat, ezért érdemes később is ellenőrizni.

Másrészt pedig a kapott tájékoztatás szerint a vakcinaigény-regisztráció csúszásának hátterében állhat hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást - írja a lap. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával. Mint írják,

NEMLEGES VÁLASZ ESETÉN,

  • amennyiben www.vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált valaki, akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához (1014 Budapest, Színház utca 1.; adatvedelem@mk.gov.hu címen) lehet fordulni.
  • Amennyiben papíralapon regisztrált valaki, úgy forduljon a Magyar Államkincstárhoz (1054 Budapest, Hold utca 4.; e-mail-cím: info@allamkincstar.gov.hu; adatvedelem@allamkincstar.gov.hu; postai levélcíme: 1909 Budapest).

Azt javasolják, hogy ha a visszaigazolt regisztrációval kapcsolatosan további kérdés merül fel, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (1139 Budapest, Váci út 73/A, e-mail-cím: adatvedelem@neak.gov.hu) adhat bővebb tájékoztatást.

A kezdeti érdeklődés egyébként akkora volt, hogy alkalmanként átmenetileg elérhetetlenné vált az oldal, és még cikkünk írásának pillanatában is az.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.