Balhé

A kamuzó Hadházynak üzent az Orvosi Kamara is?

A kamuzó Hadházynak üzent az Orvosi Kamara is?

2021. március 20., szombat
A kamuzó Hadházynak üzent az Orvosi Kamara is?

Amint azt megírtuk, Facebook bejegyzésben tették helyre az Országos Mentőszolgálat tagjai a politikust, aki egy kép alapján kezdett matekozni, majd ebből téves követeztetéseket vont le. Az OMSZ ezért felszólította Hadházyt, hogy

"fejezze be az álhírterjesztést, valamint hogy ne hátráltassa a mentősök munkáját".

Minderről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

https://szegedma.hu/2021/03/ez-nem-hadhazy-napja-volt-a-mentok-tettek-helyre-a-kamuzo-politikust

Mindezek után egyszer csak a semmiből tűnt föl a magyar Orvosi Kamara közleménye. Ebben azt írják:

arra kérik a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását.

Bár Hadházyt nem nevesítik a közleményben, elképezhető, hogy rá (is) utalnak.

Ez a MOK teljes közleménye egyébként:

"A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői kéréssel fordulnak a magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, újságírókhoz, médiában szereplő véleményformálókhoz.

A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását.

A nyilvánosságra kerülő, vagy szakmai felületeken megvitatott, elsősorban a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból ne politikai tőkét akarjanak kovácsolni, hanem összefogva a politikai, gazdasági és társadalmi kapcsolatrendszerüket a helyi és országos problémák azonnali megoldásának érdekében mozgósítsák.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánykritikus és a kormánypárti vagy közszolgálati hírek között, mert

a tények nem oldalfüggőek, ellenben a mindkét irányba vitt szélsőség emberéletekbe kerülhet.

Kérjük, jelen helyzetben a hangzatos, klikkvadász szalagcímek helyett a korrekt és objektív tájékoztatást tartsák szem előtt, ne az online katasztrófaturizmust szolgálják ki tevékenységükkel.

A járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal. A problémák leírása nem felelősöket kereső kritika, hanem megoldásra váró feladatok tömege, amelyek megoldásában a Magyar Orvosi Kamara mindig szakmai partner kíván lenni.

Most az összefogásnak, az azonnali cselekvésnek van itt az ideje, nem a széthúzásnak és hibáztatásnak.

 „Ahol akarat van, ott út is van.” - tették hozzá végül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.