Illegális bevándorlás

Több mint százan érkeztek hívatlanul a megyébe

Több mint százan érkeztek hívatlanul a megyébe

2021. február 24., szerda
Több mint százan érkeztek hívatlanul a megyébe

A járőrök február 23-án 5 óra 30 perc és február 24-én 5 óra 30 perc között 17 esetben összesen 84 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Óföldeák, Ásotthalom, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, szír, algériai, líbiai, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy bolgár honosságú kamionban hat, míg a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen szintén egy bolgár teherautóban négy határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezenkívül a nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei Csanádpalota külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú teherautót. A jármű raktérében 13, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások előállították őket a határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.