Több mint százan érkeztek hívatlanul a megyébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 107 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök február 23-án 5 óra 30 perc és február 24-én 5 óra 30 perc között 17 esetben összesen 84 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Óföldeák, Ásotthalom, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, szír, algériai, líbiai, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy bolgár honosságú kamionban hat, míg a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen szintén egy bolgár teherautóban négy határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezenkívül a nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei Csanádpalota külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú teherautót. A jármű raktérében 13, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások előállították őket a határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Előző sztori

Tovább zöldül Makó

Következő sztori

Katonai tábor épül Magyarországon