Nem Orbánnak építenek alagutat: Kamuhírt terjesztett a jobbikos képviselő az Aréna szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányellenes sajtó és különféle online fórumok most éppen Stummer János jobbikos politikus (a nemzetbiztonsági bizottság elnökének) álhírét terjeszti - a hivatalos álláspont szerint. Stummer azt mondta, hogy a Puskás Stadion alá a kormány egy titkos alagutat akar építeni Orbán Viktornak. Ezt a hazugságot cáfolja a Puskás Aréna, elég részletesen.

Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok” – közölte posztjában Facebook-oldalán Stummer János.

A probléma csak az, hogy ez nem igaz. A Puskás Aréna hivatalos oldalán cáfolja a jobbikos álíhért:

“A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába. A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni. A tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának” – közölte az Aréna.

Előző sztori

Eddig 890 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett Magyarországra

Videó!
Következő sztori

Nem tágít a tavasz