Közélet

153 milliárd forintot biztosít a kormány Szegednek!

153 milliárd forintot biztosít a kormány Szegednek!

2021. február 20., szombat
153 milliárd forintot biztosít a kormány Szegednek!

A Magyarország-Szerbia mérkőzéssel felavatták a Tiszavirág Sportuszodát. A Modern városok program keretein belül mintegy16 milliárd forintos kormányzati támogatásból épült uszodában négy medence található. A nagy medence 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, mellé egy közel 1200 főt befogadó fix lelátó épült. Az 50 méteres medence mellett még két nagyobb, egy 25 és egy 20 méteres medence készült.

- Az elmúlt évtizedben rengeteg olyan beruházás valósult meg, amivel a magyar vizes sportok egy teljesen más szintre tudtak emelkedni, hiszen az elmúlt évtizedben nemcsak az eredményeink, hanem rengeteg más területen is a sport nagy nyertese volt ennek az időszaknak - mondta a mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Az uszoda a magyar kormány támogatásával épült a Modern városok program egyik elemeként. Szegednek mintegy 153 milliárd forintot biztosít a kormány a város fejlesztéseire.

- Itt helyben kiemelendő az új Tisza-híd megépítése, a repülőtér fejlesztése, az ipari park, a Tisza-part, a Széchenyi tér és a Mars térnek a rekonstrukciója, egy új atlétikai központ, és épül már az Európa-bajnokságra a kézilabdacsarnok is, tehát jól látható az, hogy Szeged számára is milyen perspektívát, milyen fejlesztési lehetőségeket és milyen konkrét intézményi fejlesztéseket eredményez a Modern városok program - fejtette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.