Májusig dönteni kell az idei SZIN-ről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár sokáig élt a remény, a koronavírus miatt tavaly elmaradt a Szegedi Ifjúsági Napok minden programja. A járvány azóta is megnehezíti a mindennapokat, de a remény megvan rá, hogy nyár végére visszakapjuk a „normális” hétköznapokat.

Idén akkor bulizhatunk a SZIN-en?

A fesztivál főszervezője bizakodó, reméli, hogy a kérdésre igen lesz a válasz.

Kolonics Erika lapunk kérdésére elárulta, hogy

a szervezési feladatokat már elkezdték, tervezik a programokat és egyeztetnek a fellépőkkel.

Ez azonban még csak az első lépés. Ahhoz, hogy a fesztivált a megszokott ritmusban szervezzék meg, legkésőbb májusban meg kell hozni a döntést arról, hogy idén nyáron lehet-e tömegrendezvényeket tartani vagy sem.

A tavalyi évvel ellentétben – amikor az előre leszervezett programokat kellett lemondani – most a szervezési feladatok első lépéseit is a vírusjárvány közepette kell elvégezni, előre számolva a bizonytalansági faktorral.

– Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy a vírushelyzet miatt milyen korlátozások, előírások lesznek, lesznek-e egyáltalán. Csak az erre vonatkozó információk birtokában lehet bármilyen döntést hozni az ide évi fesztivál kapcsán – foglalta össze Kolonics Erika, hogy mire kell figyelniük.

Az is nehéz kérdés, hogy a járvány milyen hosszú távú hatással lesz a fesztiválokra.

A SZIN főszervezője egyelőre nem is bocsátkozna találgatásokba, abban bízik, hogy augusztusban meg tudják rendezni az 52. Szegedi Ifjúsági Napokat.

JEGYEK ÉS BÉRLETEK

Ameddig nincs döntés a fesztiválról, addig jegyet vagy bérletet sem lehet váltani.. Ugyanakkor ha megtartják a SZIN-t, arra már sokaknak van érvényes jegye és bérlete. – Nagyon sok fesztiválozó áthozta az idei évre a bérletét vagy jegyét, ezzel is bizalmat szavazva a fesztiválnak. Várjuk a kormány döntését, ami támpontot nyújthat a jegyek, bérletek értékesítésére  nézve is – mondta Kolonics Erika.

Előző sztori

A vörös kód után Szegeden is több hajléktalan marad a szállásokon

Következő sztori

Csak az oltás segíthet leküzdeni a járványt