Kultúra

Májusig dönteni kell az idei SZIN-ről

Májusig dönteni kell az idei SZIN-ről

2021. február 23., kedd
Májusig dönteni kell az idei SZIN-ről

Bár sokáig élt a remény, a koronavírus miatt tavaly elmaradt a Szegedi Ifjúsági Napok minden programja. A járvány azóta is megnehezíti a mindennapokat, de a remény megvan rá, hogy nyár végére visszakapjuk a „normális” hétköznapokat.

Idén akkor bulizhatunk a SZIN-en?

A fesztivál főszervezője bizakodó, reméli, hogy a kérdésre igen lesz a válasz.

Kolonics Erika lapunk kérdésére elárulta, hogy

a szervezési feladatokat már elkezdték, tervezik a programokat és egyeztetnek a fellépőkkel.

Ez azonban még csak az első lépés. Ahhoz, hogy a fesztivált a megszokott ritmusban szervezzék meg, legkésőbb májusban meg kell hozni a döntést arról, hogy idén nyáron lehet-e tömegrendezvényeket tartani vagy sem.

A tavalyi évvel ellentétben - amikor az előre leszervezett programokat kellett lemondani - most a szervezési feladatok első lépéseit is a vírusjárvány közepette kell elvégezni, előre számolva a bizonytalansági faktorral.

- Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy a vírushelyzet miatt milyen korlátozások, előírások lesznek, lesznek-e egyáltalán. Csak az erre vonatkozó információk birtokában lehet bármilyen döntést hozni az ide évi fesztivál kapcsán - foglalta össze Kolonics Erika, hogy mire kell figyelniük.

Az is nehéz kérdés, hogy a járvány milyen hosszú távú hatással lesz a fesztiválokra.

A SZIN főszervezője egyelőre nem is bocsátkozna találgatásokba, abban bízik, hogy augusztusban meg tudják rendezni az 52. Szegedi Ifjúsági Napokat.

JEGYEK ÉS BÉRLETEK

Ameddig nincs döntés a fesztiválról, addig jegyet vagy bérletet sem lehet váltani.. Ugyanakkor ha megtartják a SZIN-t, arra már sokaknak van érvényes jegye és bérlete. - Nagyon sok fesztiválozó áthozta az idei évre a bérletét vagy jegyét, ezzel is bizalmat szavazva a fesztiválnak.Várjuk akormánydöntését, ami támpontot nyújthat a jegyek, bérletek értékesítésére nézve is - mondta Kolonics Erika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.