Két embercsempész akadt fenn Csanádpalotán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök tizenhárom határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök február 13-án 6 óra 30 perckor öt határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá február 13-án 14 órakor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú mikrobuszban három határsértőt találtak megbújva. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A rendőrök, a polgárőrökkel és a Magyar Honvédség járőreivel együttműködve két esetben összesen három határsértőt tartóztattak fel Szentes és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, illetve koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá február 14-én 2 óra 50 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú kamionban két határsértőt találtak megbújva. A férfiak szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Bővítenék a Tornyai-múzeum néprajzi gyűjteményét

Következő sztori

Bolti szarkákat keresnek a szegedi zsaruk