„Ha a baloldalon múlna, nem lenne hitelmoratórium és bértámogatás”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
– A Fidesz a korábbi felhatalmazást az egypárti túlhatalmának szélesítésére használta – mondta napirend előtti felszólalásában kedden a parlamentben Brenner Koloman. A jobbik képviselője példaként említette, hogy – szerinte – a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva változtatta meg a választási törvényt, és alakította át az egyetemek fenntartását.

A média helyzete romlásának szomorú csúcspontjának nevezte a Klubrádió bezárását a jobbikos politikus. – Önök félnek, reszketnek, hogy bekövetkezik a szebb jövő, hiszen a Jobbik és Jakab Péter a legnépszerűbb a 35 év alattiak körében – mondta a kormánypárti képviselőknek Brenner Koloman.

Válaszában Schanda Tamás emlékeztette az ellenzéki politikust, hogy a választási törvényről, és a felsőoktatási átalakításról is a parlamentben vitatkoztak, így a kormány nem használta ki a rendkívüli jogrendet.

– Ön nem a magyar kormány tagja – szúrt oda az államtitkár Brenner Kolomannak, és elmagyarázta neki, ha részt vett a parlamenti vitákon, akkor nem rendeleti úton született döntés az említett kérdésekben.

A Klubrádió ügyében a magyar bíróság döntött, és mindenkinek be kell tartania a jogszabályokat. A rádióadó sem vitatja, hogy folyamatos jogsértést követett el. A Jobbik politikusa tehát a kiírásra kerülő nyílt, többszereplős pályázatot tartja botránynak – hívta fel rá a figyelmet Schanda Tamás.

– Ön és a baloldali barátai semmit sem változtak, nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ha önökön múlna, február 22-e éjféltől nem lenne bértámogatás, orvosi béremelés vagy hitelmoratórium

– mondta az államtitkár az ellenzék hozzáállásáról.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Előző sztori

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Tömörkényen

Következő sztori

Csaknem 24 óra kellett ahhoz, hogy a baloldali városvezetés kitalálja, hogyan reagáljon Szabó Bálint eltűnésére

Legutóbbi hasonló cikkek