Sport

Gólzáporral folytatta a bajnokságot a MOL-Pick Szeged

Gólzáporral folytatta a bajnokságot a MOL-Pick Szeged

2021. február 1., hétfő
Gólzáporral folytatta a bajnokságot a MOL-Pick Szeged

A Szeged keretébe hosszú sérülés után visszatérhetett Luka Stepancic és ott volt a pályán mind a négy, világbajnokságot megjárt magyar válogatott (Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland, Rosta Miklós), csak a spanyolokkal vb bronzérmet nyerő Joan Canellas hiányzott a csapatból.

A Szeged 42–21-re nyert a Cegléd ellen, amely december 17. óta az első férfi bajnoki volt, és amellyel lezárult az egyiptomi világbajnokság miatti szünet. A vendégek 4–4-ig tudták tartani a lépést a Szegeddel, amely ezt követően 9–0-s sorozatot produkált, és amellett, hogy támadásban jól élt lehetőségeivel, a kapuban Mirko Alilovic remekelt.

A fordulást követően sem vett vissza a tempóból a házigazda, a második játékrészben is 21 gólt dobott.

Juan Carlos Pastor: – Nem reális a különbség, biztos vagyok, hogy a Cegléd többre képes, és a jövőben jó eredményeket fog elérni. Csapatommal elégedett vagyok, mert mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani.
Nagy Károly: – Sajnálom, hogy nem voltunk méltó ellenfelek. Nem tudtuk segíteni a Szeged Bajnokok Ligája felkészülését. Bánhidiék súlyban, erőben, technikában és taktikában egyaránt magasabb szintet képviselnek, amit érvényre is juttattak. Csúnya mérkőzés volt, ebből még tanulni sem tudunk. 

FÉRFI KÉZILABDA NB I
Mol-Pick Szeged–Ceglédi KKSE 42–21(21–9)
Szeged, zárt kapuk mögött. V:
Sándor L., Szikszay
SZEGED:ALILOVIC – B. RADIVOJEVICS5,STEPANCIC5,Bombac2,Bánhidi2,Mackovsek1,J. KÄLLMAN5
Csere:Mikler (kapus), Gaber1,IFJ. ROSTA M.3,Kaspárek4,Bodó2,M. Stranovsky2,Zsitnyikov3,SOSTARIC7 (1)Bajus
Edző:Juan Carlos Pastor
CEGLÉD:Tamási – Gyene, Németh B.2,Spekhardt1,Mazák, Juhász K.1,Szepesi I.2 (1)
Csere:Kránitz (kapus), Vranac3,Kállai, ZAKICS6 (2),SINKOVITS3,Teleki1,Kiss R.2
Edző:Nagy Károly
Kiállítások.4, ill. 2 perc
Hétméteresek:1/1, ill. 3/3

VÁLTOZIK A BL-MENETREND

Hétfőn derült ki, hogy csütörtök helyett szombaton este 8 órakor kezdi meg BL-szereplését idén a MOL-Pick Szeged a PSG ellen. Szintén ezen a napon derült ki, hogy jövő kedden nem kerülhet sor a szegediek idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésére az Elverum ellen. A Máthé Dominikot foglalkoztató norvég klub honlapján számolt be róla, hogy az ország kormányának rendelete értelmében február 17-ig nem rendeznek találkozókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.