Közélet

Galgóczi Ágnes bezáratná a plázákat és az iskolákat

Galgóczi Ágnes bezáratná a plázákat és az iskolákat

2021. február 27., szombat
Galgóczi Ágnes bezáratná a plázákat és az iskolákat

Ideiglenes szigorítások bevezetésének lehetőségéról szólt a Hír TV műsorában a járványügyi szakember. Galgóczi Ágnes szerint a legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között.

A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban emberek vannak. Már egy ilyen rövid lezárásiidőszak is komoly eredményeket hozhat"

– kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. 

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!

- emelte ki a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.