/

Galgóczi Ágnes bezáratná a plázákat és az iskolákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában pénteken úgy nyilatkozott, hogy megfontolandó a plázák és az iskolák ideiglenes bezárása .

Ideiglenes szigorítások bevezetésének lehetőségéról szólt a Hír TV műsorában a járványügyi szakember. Galgóczi Ágnes szerint a legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között.

A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban emberek vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat”

– kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. 

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!

– emelte ki a szakember.

Előző sztori

Kiakadtak a kormányellenes megmondóemberek Schiffer András ellenzéki kritikáján!

Következő sztori

Motorbalesetekre figyelmeztetnek a rendőrök a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek