Fiatal anya támadt egy nevelőnőre egy szegedi gyermekotthonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal nővel szemben, aki 2019. október 19-én rátámadt az egyik helyi gyermekotthon nevelőnőjére - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltja. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan. A nő erre a felhívásra a sértettnek trágár kifejezéseket használva válaszolt.

A sértett az incidenst követően egy kolléganőjének jegyezte meg azt, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, ő szájon vágná. Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, azzal fenyegetve, hogy megveri. A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

FOTÓ+VIDEÓ A CIKKBEN
Előző sztori

Napokon belül feltűnik Szegeden a tram-train

Következő sztori

Beteljesedett a DK és Momentum násza?