Krimi

Fiatal anya támadt egy nevelőnőre egy szegedi gyermekotthonban

Fiatal anya támadt egy nevelőnőre egy szegedi gyermekotthonban

2021. február 23., kedd
Fiatal anya támadt egy nevelőnőre egy szegedi gyermekotthonban

A vádirat szerint a vádlott együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltja. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan. A nő erre a felhívásra a sértettnek trágár kifejezéseket használva válaszolt.

A sértett az incidenst követően egy kolléganőjének jegyezte meg azt, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, ő szájon vágná. Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, azzal fenyegetve, hogy megveri. A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.