Egészség

Ezt mondták Orbán Viktornak a professzorok az újranyitásról

Ezt mondták Orbán Viktornak a professzorok az újranyitásról

2021. február 23., kedd
Ezt mondták Orbán Viktornak a professzorok az újranyitásról

– Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) professzorai óvatos, de elutasító választ adtak arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokon lehet-e lazítani – fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában, kedden.

Az ETT professzorai azt mondták: akkor lehet enyhíteni a korlátozó intézkedéseken, ha már magasabb lesz a beoltottak száma.

– Az ETT tagjai hangsúlyozták: jelenleg a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, tehát óvatosnak kell lennünk – mondta Orbán Viktor.

– Mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat – tette hozzá.

A tárgyaláson részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.