//
Videó!

Ezek lesznek a konzultáció fő témái

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten indul a konzultáció az élet újraindításáról, amelynek megvannak a fő témái. Ezeket Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette.

Az egyik fő kérdés, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban is megkérdezik az emberek véleményét, hogy akik rendelkeznek ezzel kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Biztosan lesz kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalomról is. Több kérdés vonatkozik majd az éttermek, a szállodák és a sportlétesítmények újranyitására.

Kérdés lesz arról is, hogy egyetértenek-e az emberek azzal, hogy a járvány elmúlásáig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Olyan ügyek ezek, amelyekről sokat beszélünk, sokat vitatkozunk, azért, mert a mindennapjainkat érintik. Ha egyetértési pontok jönnek létre, akkor azok erősíthetik a járvány elleni összefogást – mondta Dömötör Csaba.

Előző sztori

Változnak az érettségi vizsgakövetelményei

Következő sztori

Két gépkocsi karambolozott Csongrád közelében