Eszközbeszerzést hajt végre a Konfuciusz Intézet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Közel 5 millió forint értékben kap két új interaktív eszközt az SZTE Konfuciusz Intézethez tartozó Konfuciusz Tanterem. Az eszközöknek köszönhetően a legmodernebb távoktatás valósulhat meg, amely különösen fontos most, hiszen a járvány miatt Kínából idén ebben a formájában zajlik a tanítás.

A Konfuciusz Tanterem, mint a kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye 2019 szeptemberében jött létre Szegeden, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola tagintézményeiben.

A Konfuciusz Tanterem önállóan pályázhat a kínai államhoz oktatási, kulturális programokra, és az ezek megvalósításához szükséges eszközökre. Ennek köszönhetően sikerült beszerezni kettő, a legmodernebb távoktatásra, online értekezletre, multimédiás közvetítésre alkalmas interaktív eszközt, amelyek értéke egyenként 2,3 millió forint. Az eszközöket, amelyek az SZTE Konfuciusz Intézet tulajdonában maradnak, az Eötvös Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola kínai tantermeibe szerelik majd fel.

Az eszközök óriási segítséget nyújtanak a jelen helyzetben, hiszen Kína ebben a tanévben a járvány miatt nem tudott tanárokat küldeni Magyarországra, így kizárólag online oktatás formájában lehet megoldani a tanítást.

Az eszközök illetve az Intézet által megrendelt tankönyvek, oktatási és dekorációs tárgyak hivatalos átadása, a velük dolgozó kollégák oktatása 2021. február 3-án, szerdán 11.00 órától kezdődik az Eötvös Gimnáziumban, 14.00 órakor pedig a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel az események nem sajtónyilvánosak. Interjú igény esetén az SZTE Konfuciusz Intézet készséggel áll rendelkezésre telefonon vagy online.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Felvette a 10 milliós CSOK-ot az MSZP elnöke, vett házat is!

Következő sztori

Megint lerázta az egyeztetni próbáló Szabó Bálintot a polgármester