A vörös kód után Szegeden is több hajléktalan marad a szállásokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemcsak a naptár, hanem a meteorológia szerint is túl vagyunk a télen és annak leghidegebb napjain. A néhány nappal ezelőtti nagy mínuszok miatt vörös kód lépett életbe, ami komolyabb terhet rótt a hajléktalan-ellátásban dolgozókra is. Szegeden a SZKTT Szociális Intézmény főigazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy fennakadás nélkül sikerült mindenkinek ellátást nyújtaniuk.

– Naponta átlagosan 8-10 fővel több rászoruló személyt láttunk el két telephelyen Szegeden a vörös kód ideje alatt – részletezte Zsótér Ágnes, aki hozzátette, hogy a többletfeladatok anyagi forrását a fenntartó biztosította.

– Tapasztalataink szerint a hideg napokon újonnan megjelenő személyek tovább maradnak az intézményi rendszerben, elsősorban rossz, legyengült egészségi állapotuk miatt. Ha később el is hagyják az intézményt, társszervezeteink próbálják visszairányítani őket, hogy ne a közterületeken éljenek, biztonságban legyenek és megóvják őket az esetleges vírusos megbetegedésektől – részletezte a főigazgató.

ELKÜLÖNÍTIK A KORONAVÍRUS-GYANÚS ESETEKET

A járványhelyzet miatt az éjjeli menedékhelyek tekintetében az elmúlt évekhez hasonlóan egy évnél nem régebbi negatív tüdőszűrőlelettel tudják fogadni a fedél nélkülieket. – Belépéskor, reggel és este testhőmérsékletet mérünk és megfigyelőlapot töltünk ki. Amennyiben felmerülne a koronavírus-fertőzés gyanúja, úgy az orvos kiérkezéséig és a teszt elvégzéséig elkülönítjük a tüneteket produkáló személyt – mondta Zsótér Ágnes.

Előző sztori

Nádas kapott lángra Mórahalomnál

Következő sztori

Májusig dönteni kell az idei SZIN-ről