Sport

A klubcsúcs után sincs megállás a Szedeáknál

A klubcsúcs után sincs megállás a Szedeáknál

2021. február 5., péntek
A klubcsúcs után sincs megállás a Szedeáknál

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán 99-95-re győzött a Kecskemét otthonában, ezzel Szrecsko Szekulovics együttese 14. sikerét könyvelhette el a bajnoki szezonban. A győzelem egyben új rekordot is jelentett a klub történetében, a Szedeák ugyanis a 26 meccses alapszakaszban korábban még soha nem nyert 13 mérkőzésnél többet.

- A meccs előtt a kecskeméti öltözőben beszélgettünk a külföldi játékosainkkal arról, hogy klubcsúcsot dönthetünk. Ők előzetesen ezt nem tudták, de a reakcióikból érezhető volt, hogy további motivációt jelent számukra az új rekord lehetősége – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák csapatkapitánya.

A játékos a meccset értékelve azt mondta, hogy első félidőben nagyon jól játszottak, rá tudták erőltetni az akaratukat a hazaiakra, ennek köszönhették a magabiztos vezetésüket. A nagyszünet után viszont a Kecskemét is feljavult, szorossá tette a mérkőzést, de az irányítás végig a kezükben volt, és megérdemelten nyertek.

Pihenésre azonban nincs idő: a Szedeákra szombaton újabb nehéz feladat vár, hiszen ahhoz a Debrecenhez utaznak, amely a legutóbbi öt mérkőzését megnyerte és egyre jobb formába lendül.

- Az elmúlt hetekben többször bebizonyítottuk, hogy a legerősebb, legtehetősebb csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt, így természetesen Debrecenbe is a győzelem reményében utazunk. Keretünk erénye, hogy a kritikus pillanatokban mindig akad egy játékos, aki egy jó védekezéssel vagy egy bedobott kosárral képes hozzátenni a játékhoz, ennek is köszönhetjük az eddig elért eredményeket. Ami pedig legalább ilyen fontos, hogy a játéktudás mellett a légiósaink személyisége is példaértékű, tökéletes közösséget alkotunk, tényleg élmény ebben a csapatban kosárlabdázni – zárta a beszélgetést Kerpel-Fronius Gáspár.

ÚJRA KÉPERNYŐN A SZEDEÁK
Hogy a Naturtex-SZTE Szedeák teljesítménye nem csak Szegeden van fókuszban, azt jól mutatja, a DEAC elleni debreceni találkozót szombaton 19 órától az M4+ (Duna World) élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.