A klubcsúcs után sincs megállás a Szedeáknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged 2020.10.31. Naturtex SZTE Szedeák - DEAC kosárlabda mérkõzés fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán 99-95-re győzött a Kecskemét otthonában, ezzel Szrecsko Szekulovics együttese 14. sikerét könyvelhette el a bajnoki szezonban. A győzelem egyben új rekordot is jelentett a klub történetében, a Szedeák ugyanis a 26 meccses alapszakaszban korábban még soha nem nyert 13 mérkőzésnél többet.

– A meccs előtt a kecskeméti öltözőben beszélgettünk a külföldi játékosainkkal arról, hogy klubcsúcsot dönthetünk. Ők előzetesen ezt nem tudták, de a reakcióikból érezhető volt, hogy további motivációt jelent számukra az új rekord lehetősége – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák csapatkapitánya.

A játékos a meccset értékelve azt mondta, hogy első félidőben nagyon jól játszottak, rá tudták erőltetni az akaratukat a hazaiakra, ennek köszönhették a magabiztos vezetésüket. A nagyszünet után viszont a Kecskemét is feljavult, szorossá tette a mérkőzést, de az irányítás végig a kezükben volt, és megérdemelten nyertek.

Pihenésre azonban nincs idő: a Szedeákra szombaton újabb nehéz feladat vár, hiszen ahhoz a Debrecenhez utaznak, amely a legutóbbi öt mérkőzését megnyerte és egyre jobb formába lendül.

– Az elmúlt hetekben többször bebizonyítottuk, hogy a legerősebb, legtehetősebb csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt, így természetesen Debrecenbe is a győzelem reményében utazunk. Keretünk erénye, hogy a kritikus pillanatokban mindig akad egy játékos, aki egy jó védekezéssel vagy egy bedobott kosárral képes hozzátenni a játékhoz, ennek is köszönhetjük az eddig elért eredményeket. Ami pedig legalább ilyen fontos, hogy a játéktudás mellett a légiósaink személyisége is példaértékű, tökéletes közösséget alkotunk, tényleg élmény ebben a csapatban kosárlabdázni – zárta a beszélgetést Kerpel-Fronius Gáspár.

ÚJRA KÉPERNYŐN A SZEDEÁK
Hogy a Naturtex-SZTE Szedeák teljesítménye nem csak Szegeden van fókuszban, azt jól mutatja, a DEAC elleni debreceni találkozót szombaton 19 órától az M4+ (Duna World) élőben közvetíti.

Előző sztori

Faágak okoztak riadalmat Maroslelén

Következő sztori

Hirtelen megint sokan hanyagolták a maszkviselést