500 ezer doboz csempészcigire bukkantak Nagylakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Félmillió doboz - feltehetően hamisított - cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamionban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kis Péter András közölte, a pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamiont ellenőriztek, ami a bemutatott sorszám nélküli fuvarokmány alapján Németországból Romániába szállított több mint 13 tonna higiéniai terméket. Az okmányok ellenőrzése után a járművet a NAV munkatársai röntgenberendezéssel is átvilágították. A felvétel alapján kiderült, hogy a szállított áru eltér az okmányokban szereplőktől, nem lehet több fajta higiéniai termék.

A raktérben lévő 33 raklapon, 990 jelöletlen kartondobozban csaknem félmillió doboz, 10 millió szál zárjegy nélküli, az egyik legismertebb márka jelzésével ellátott cigaretta volt – tudatta a szóvivő.

A pénzügyőrök a csaknem 600 millió forintot érő dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Előző sztori

Elítélték Botka László kabinetfőnökét – Lemondatná a szegedi Fidesz

Következő sztori

Hatpontos derbit vív a Balaton partján a Szeged