Illegális bevándorlás

167 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

167 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2021. február 3., szerda
167 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök február 2-án 5 óra 30 perc és február 3-án 5 óra 30 perc között 25esetben összesen 139határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom, Kübekháza, Újszentiván és Kiszombor közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, afgán, líbiai, algériai, palesztin, etióp és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások emellett február 2-án 7 óra 15 perckor két határsértőt fogtak el Nagylak közigazgatási területén, akik ghánai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Az egyenruhások továbbá február 2-ánhárom esetben 19 határsértőt találtak megbújva egy román, egy török és egy bolgár honosságú kamionban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 3-án 4 óra 40 perckor öt határsértőt találtak megbújva egy román honosságú kamionban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök emellett február 3-án 4 óra 45 perckor két határsértőt fogtak el Csanádpalota közigazgatási területén, akik tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat átadták a román hatóságoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.