/

Varga Ferenc lesz az új alpolgármester Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Varga Ferenc önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) lesz februártól a most leköszönt Czirbus Gábor utódja az alpolgármesteri tisztségben – jelentette be január 12-én a városházán, a Fidesz-frakció ülését követően Farkas Éva Erzsébet polgármester.

A Délmagyarország szerint a frakció megjelent tagjai a javaslatot egyhangúlag támogatták. Czirbus Gábor meghívása ellenére egyébként nem vett részt a megbeszélésen.

Varga Ferenc az elődjével ellentétben nem főállású, hanem társadalmi megbízatású alpolgármester lesz, ezért bruttó havi járandósága 314 ezer forint, költségtérítése pedig 47 ezer forint. Alpolgármesterré választása miatt képviselői fizetés már nem jár neki és megszűnnek bizottsági tagságai is, emiatt át is kellett alakítani a bizottsági struktúrát.

Az nem merült fel, hogy legyen két alpolgármester, Farkas Éva Erzsébet ugyanakkor bejelentette, hogy Kincses Tímeát, a Návay-iskola igazgatóját önkormányzati tanácsadóvá nevezik ki, hogy külső rálátással rendelkező szakemberként segítse a testület munkáját. Tevékenységéért javadalmazást nem kap.

Videó!
Előző sztori

Szeles és hideg idő vár ránk

Következő sztori

Egyre gyorsabban forog a Föld