Közélet

Varga Ferenc lesz az új alpolgármester Makón

Varga Ferenc lesz az új alpolgármester Makón

2021. január 12., kedd
Varga Ferenc lesz az új alpolgármester Makón

A Délmagyarország szerint a frakció megjelent tagjai a javaslatot egyhangúlag támogatták. Czirbus Gábor meghívása ellenére egyébként nem vett részt a megbeszélésen.

Varga Ferenc az elődjével ellentétben nem főállású, hanem társadalmi megbízatású alpolgármester lesz, ezért bruttó havi járandósága 314 ezer forint, költségtérítése pedig 47 ezer forint. Alpolgármesterré választása miatt képviselői fizetés már nem jár neki és megszűnnek bizottsági tagságai is, emiatt át is kellett alakítani a bizottsági struktúrát.

Az nem merült fel, hogy legyen két alpolgármester, Farkas Éva Erzsébet ugyanakkor bejelentette, hogy Kincses Tímeát, a Návay-iskola igazgatóját önkormányzati tanácsadóvá nevezik ki, hogy külső rálátással rendelkező szakemberként segítse a testület munkáját. Tevékenységéért javadalmazást nem kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.