Krimi

Ukrán embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Ukrán embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2021. január 16., szombat
Ukrán embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. december 12-én 12 óra körül a város határában - az 55-ös számú főúton - állították meg a lengyel honosságú gépkocsit. Az autót vezető ukrán férfin kívül még öt, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépkocsit vezető férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, majd a Szegedi Járásbíróság 2020. december 14-én elrendelte letartóztatását. Az illegális migránsokat az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait megküldte az illetékes ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.