Újabb alagutat fúrtak a migránsok Ásotthalom közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 56 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében, valamint újabb alagutat fedeztek fel Ásotthalom közelében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 12-én 5 óra 30 perc és január 13-án 5 óra 30 perc között hét esetben összesen húsz határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szeged és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, algériai, afgán és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások három határsértőt fogtak el Csanádpalota közigazgatási területén, akik közül ketten kameruni, míg társuk ghánai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen január 12-én 20 óra 45 perckor egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei terepkutatás során tegnap 21 óra 50 perckor egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok a szemlét követően helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.

Ezt követően a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a bűnügyi járőrökkel együttműködve január 13-án 4 óra 35 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót. A járművet egy montenegrói állampolgárságú férfi vezette, mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, míg utasait a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Egyre gyorsabban forog a Föld

Következő sztori

Kezdődik a gyermekvédelemben és szociális ágazatban dolgozók tesztelése is

Legutóbbi hasonló cikkek