Számítógépet lopott a szegedi járványközpontból, megnézheti magát a tolvaj

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly márciusban a kialakítás alatt álló szegedi járványközpontból lopott - közölte a  vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 22-ről 23-ra virradóra – kihasználva azt, hogy építőmunkások és egészségügyi dolgozók bevonásával a szegedi járványügyi központ kialakítása, költözése és felszerelése folyik – a főbejáraton keresztül bement a Szegedi Tudományegyetem telephelyére.

A vádlott az infektológiai osztály egyik szobájából eltulajdonított egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt, mindösszesen 150 ezer forint értékben. A férfi ezt követően a számítógépet 5000 forintért eladta egy ismerősének.

A nyomozás során az ellopott értéktárgyak mintegy 130 ezer forintot kitevő része lefoglalással és a sértett részére történő kiadással megtérült.

A vádlott a bűncselekményt a veszélyhelyzet ideje alatt, a koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátását végző intézmény sérelmére követte el.

A vádlottat a járási ügyészség közveszély színhelyén elkövetett lopás bűntettével, míg vevőjét orgazdaság vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Lemondott Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója!

Következő sztori

Nincs megállás, folyamatosan reng a föld Horvátországban

Legutóbbi hasonló cikkek