Krimi

Számítógépet lopott a szegedi járványközpontból, megnézheti magát a tolvaj

Számítógépet lopott a szegedi járványközpontból, megnézheti magát a tolvaj

2021. január 19., kedd
Számítógépet lopott a szegedi járványközpontból, megnézheti magát a tolvaj

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 22-ről 23-ra virradóra – kihasználva azt, hogy építőmunkások és egészségügyi dolgozók bevonásával a szegedi járványügyi központ kialakítása, költözése és felszerelése folyik – a főbejáraton keresztül bement a Szegedi Tudományegyetem telephelyére.

A vádlott az infektológiai osztály egyik szobájából eltulajdonított egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt, mindösszesen 150 ezer forint értékben. A férfi ezt követően a számítógépet 5000 forintért eladta egy ismerősének.

A nyomozás során az ellopott értéktárgyak mintegy 130 ezer forintot kitevő része lefoglalással és a sértett részére történő kiadással megtérült.

A vádlott a bűncselekményt a veszélyhelyzet ideje alatt, a koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátását végző intézmény sérelmére követte el.

A vádlottat a járási ügyészség közveszély színhelyén elkövetett lopás bűntettével, míg vevőjét orgazdaság vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.