Közélet

Robbant-e idén a felvételi bomba? Feladatok és eredmények a cikkben!

Robbant-e idén a felvételi bomba? Feladatok és eredmények a cikkben!

2021. január 23., szombat
Robbant-e idén a felvételi bomba? Feladatok és eredmények a cikkben!

A középiskolai felvételi időszaka minden családot komoly kihívások elé állít, és nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is.

A gyerek szorong, retteg, hogy hiába gyakorolt heteket, hónapokat (van, aki éveket), ha a felvételin leblokkol az izgalomtól és a legegyszerűbb feladatokat is elrontja, azzal csalódást okoz a környezetének.

De a szülő is ugyanúgy szorong, mert legszívesebben átvenné a gyerektől ezt a terhet, de nem teheti. Mindent megtett, amit lehetett: fizette a különtanárok hadát hónapokig, kényszerből ő is újra megtanulta felírni a szöveges egyenleteket, rémálmaiban is piros és fehér golyókat rakosgat egyik dobozból a másikba.

fotó:canva.com

És most eljött a nap. De vajon robbant-e idén a bomba?

Úgy jött ki a gyerekek többsége a felvételiről, hogy az volt a feladatlapban, amire gyakorolt, vagy pedig a diákok váratlan típusú és nehézségű feladatokat kaptak és rengeteg család tombol elkeseredettségében?

NÉZZE MEG ÖN IS A FELVÉTELI FELADATOKAT ÉS A MEGOLDÁSOKAT!

A 2020-ban létrejött UniLife felsőoktatási portál is kiemelten foglalkozik a középiskolai felvételivel, az alábbi cikkekre kattintva már most megtekinthetőek az egyes felvételi feladatsorok és a megoldások!
9. évfolyamba jelentkezők - Matematika feladatsor és megoldás
9. évfolyamba jelentkezők - Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők - Matematika feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők - Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők - Matematika feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők - Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.