Robbant-e idén a felvételi bomba? Feladatok és eredmények a cikkben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
fotó: 123RF
Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania.

A középiskolai felvételi időszaka minden családot komoly kihívások elé állít, és nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is.

A gyerek szorong, retteg, hogy hiába gyakorolt heteket, hónapokat (van, aki éveket), ha a felvételin leblokkol az izgalomtól és a legegyszerűbb feladatokat is elrontja, azzal csalódást okoz a környezetének.

De a szülő is ugyanúgy szorong, mert legszívesebben átvenné a gyerektől ezt a terhet, de nem teheti. Mindent megtett, amit lehetett: fizette a különtanárok hadát hónapokig, kényszerből ő is újra megtanulta felírni a szöveges egyenleteket, rémálmaiban is piros és fehér golyókat rakosgat egyik dobozból a másikba.

fotó:canva.com

És most eljött a nap. De vajon robbant-e idén a bomba?

Úgy jött ki a gyerekek többsége a felvételiről, hogy az volt a feladatlapban, amire gyakorolt, vagy pedig a diákok váratlan típusú és nehézségű feladatokat kaptak és rengeteg család tombol elkeseredettségében?

NÉZZE MEG ÖN IS A FELVÉTELI FELADATOKAT ÉS A MEGOLDÁSOKAT!

A 2020-ban létrejött UniLife felsőoktatási portál is kiemelten foglalkozik a középiskolai felvételivel, az alábbi cikkekre kattintva már most megtekinthetőek az egyes felvételi feladatsorok és a megoldások!
9. évfolyamba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
9. évfolyamba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

Előző sztori

Huszonhét éve ölték meg a Z. Nagy családot

Következő sztori

Hóemberek szurkoltak a Sepsiszentgyörgynek