Reagált az SZTE a fenntartóváltással kapcsolatos hírekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Tudományegyetem a következő, 2021-2024. közötti időszakra vonatkozó, most készülő Intézményfejlesztési Terve keretében vizsgálja az intézmény lehetséges, legoptimálisabb működési modelljeit, figyelembe véve a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című, az ágazat jövőjét meghatározó stratégiai alapdokumentumban foglalt célokat is.

Az egyetem közleménye szerint a Dékáni Kollégium egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik.

Az állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét a működési modell esetleges megújítása nem befolyásolja, ugyanakkor az egyetem számára előnyökkel járhat.

Az intézményi javaslatról szóló döntés megszületéséig, a megjelenő információk kapcsán további nyilatkozatot a Szegedi Tudományegyetem nem kíván tenni, arról az egyetemi polgárokat az egyetem tájékoztatja.

Mint ismert, nemrég ismét felreppentek a hírek, hogy alapítványi fenntartásba kerül az SZTE.

Előző sztori

Gyermekrajzokat vár a közútkezelő

Következő sztori

Az élvonal legjobbjai között vannak a Szedeák kosarasai

Legutóbbi hasonló cikkek