Online tárlaton vehetünk részt a Tornyai-múzeum jóvoltából

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak, Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton képzőművészeknek nyílik egyéni kiállítása a magyar kultúra napja alkalmából a Tornyai János Múzeumban. Az online vernisszázst, amelyen köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi közgyűjtemény szakmai tanácsadója, megnyitóbeszédet Szabó Noémi művészettörténész tart, január 22-én, pénteken 17 órától a múzeum videómegosztó csatornáján követhetik az érdeklődők.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok egyediségét és népszerűségét nemcsak töretlen, immár 68 évre visszatekintő hagyománya biztosítja, hanem a kiállítás nagyszámú művészeti díjai is. A Tornyai-plakettel, a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjjal és a Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotók díjazásuk következő évében egyéni kiállításon számolhatnak be „művészeti útjukról” a Tornyai János Múzeumban. A hatvanhatodik tárlat kiemelt díjazottjainak a Magyar Kultúra Napján nyílik kiállítása Képiró Ágnes művészettörténész rendezésében a közgyűjtemény összes termében.

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész Solo, Kármán Dániel Rudnay Gyula-ösztöndíjas képzőművész Interrealism és Gresa Márton Fiatal Festők Nívódíjas festőművész Flash című egyéni kiállításait a járványügyi intézkedések miatti zárva tartás feloldását követően tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

KÉPEK+VIDEÓ
Előző sztori

Megmutatjuk a tram-traint kívül-belül

Következő sztori

Az LMP csongrád-csanádi elnöke indul a megye 3. számú választókörzetében

Legutóbbi hasonló cikkek