Megvan a MOL-Pick Szeged első új igazolása a jövő szezonra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig még nem volt osztrák játékosa a szegedieknek. Eddig.

A következő szezontól két évig erősíti a MOL-Pick Szeged férfikézilabda-csapatát az osztrák Sebastian Friemmel – közölte csütörtök délután a klub hivatalos oldala. A 25 éves, 190 centiméter magas balszélső a svájci Kadetten Schaffhausenből érkezik Szegedre, előtte Ausztriában az SG West Wien csapatában játszott. Tagja az osztrák válogatottnak, jelenleg is ott készül a jövő héten kezdődő világbajnokságra.

– Egy kiváló csapathoz igazolok, klasszis edzőkkel dolgozhatok együtt, klasszis játékosokkal szerepelhetek egy csapatban. Mindig is arról álmodtam, hogy egy ekkora és patinás klub játékosa lehessek. Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy új csapatban folytathatom a pályafutásomat, amely komoly kihívás lesz, de ezzel élni szeretnék – mondta a játékos a szerződés aláírása után.

A TIZENNYOLCADIK ORSZÁGBÓL ÉRKEZIK LÉGIÓS

Eddig 17 országból (Szerbia, Horvátország, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Oroszország, Svédország, Izland, Brazília, Kuba, Ukrajna, Moldova, Csehország) szerepelt játékos a MOL-Pick Szegedben. Sebastian Frimmel lehet az első osztrák kézilabdázó a klubnál – így egyébként a hazánkkal szomszédos összes országból szerepel (és szerepelt) nálunk kézilabdázó.

Előző sztori

A koronavírus enyhe lefolyású a kisgyermekek körében

Következő sztori

Mesebeli történet: 15 éves kívánság vált valóra a Szegednél kifogott palackpostával