Küszöbön az újabb migrációs hullám

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megengedhetetlen, hogy újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázatnak tegyék ki Európát, Magyarország és Lengyelország ezért továbbá is ellenezni fogja a Brüsszel által folyamatosan szorgalmazott letelepítési kvótát - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Varsóban.

Az Európai Unióban (EU) kettős kihívással szembesülünk most, az egyik az oltóanyagok “rendkívül lassú beszerzése”, a másik pedig “a küszöbön álló újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázata” – nyilatkozott Szijjártó Péter az MTI-nek az egynapos varsói látogatás tárgyalásainak fő témáiról.

Megengedhetetlennek nevezte, hogy Brüsszel továbbra is a kötelező letelepítési kvótát próbálja ráerőltetni az EU-tagállamokra. “Oltás nélkül lévő emberek százezreinek Európába hozatala újabb lendületet adna a világjárványnak itt”, miközben az EU-ba irányuló oltóanyag-szállítások “jóval lassabbak, mint amit előzetesen várni lehetett volna”  – fejtette ki a miniszter.

(MTI)

Előző sztori

Botka tanácsadója szerint Gyurcsánynak helyet kell adni, és nincs a Fidesznek erős ellenzéke!

Következő sztori

Jól halad a kegyeleti park építése Kisteleken

Legutóbbi hasonló cikkek