Jelentős beruházást hajt végre Vásárhelyen a Villeroy & Boch

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett, így Hódmezővásárhelyen a Villeroy & Boch megújítja technológiáját, növeli a termelékenységét, hatékonyságát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a három cég összesen 4 milliárd forint értékű beruházásához a magyar kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít, ezáltal összességében 1770 munkahelyet védenek meg.

Mindhárom cég – a Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer – 80 százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal – ismertette a miniszter.

Lázár János kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a világban ma az emberi élet és a gazdasági élet megmentéséért folyik a küzdelem. Az emberi életért való küzdelemben a védőoltás, a gazdasági élet megmentéséért a vállalatoknak biztosított tőkeinjekció jelenthet segítséget. Megköszönte a kormánynak az elmúlt évben végzett munkáját, amelyet 500 ezer magyar ember munkahelyének megmentése érdekében végzett, és a mostani támogatással hozzájárul 750 hódmezővásárhelyi család egzisztenciájának megőrzéséhez.

Mint monda, a valós megoldást a válság idején a beruházás, befektetés jelenti.

Arra a közéleti vitára utalva, hogy a kormány kellőképpen támogatja-e azokat a városokat, közösségeket, amelyeket 2019 ősze óta ellenzéki politikusok vezetnek, Lázár János elmondta, a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből soha nem tudott és soha nem fog felelőtlenül gondolkodó polgármestereket, felelőtlenül gazdálkodó városokat támogatni. A kormány mindig kész arra, hogy felelősen gondolkodó vállalatokat, munkavállalókat, támogasson.

Hódmezővásárhelyen a Villeroy & Boch presztízsmárkát jelent, a város legjobb és legnagyobb munkaadója, a legnagyobb adófizetője – mondta Lázár János.

Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a beruházás során megújítják technológiájukat, növelik a termelékenységüket, hatékonyságukat.

(MTI)

Előző sztori

Új gyártóüzemet épített Szegeden a Goodwill Pharma

Videó!
Következő sztori

Melegfront hoz enyhülést