/

Istenhez énekelt, és az őrület ellen küzdött Joób Márton a börtönben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Blikknek adta első interjúját a börtönből szabadult szegedi politikus. 

20 kilogrammot fogyott, minden egyes nap 10 kilométert futott a börtönben – mesélte Joób a Blikknek.

184 börtönfalak között töltött nap után szerdán rendőrautó vitte haza a szegedi fegyházból Joób Mártont (38). A bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő 20 kilót fogyott a rácsok mögött. A kapun belépve 11 gyermeke és felesége ugrott a nyakába, hajnalig beszélgettek. Mint mondta, élete legboldogabb pillanatai voltak ezek, de az elveszett időt semmi nem adhatja vissza – írja a lap.

– Hét gyerekem születésnapján nem lehettem ott, amit a találkozás öröme most feledtetett velem – mondta a Blikknek Joób Márton.

Soha nem felejtem el azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögöttem a zárkaajtó. Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg. Rám is parancsolt az őr, hogy hagyjam abba, mert a csendes áhítatot jobban viseli. Az is erőt adott, hogy a feleségem és a gyerekek hetente több levelet írtak 

– folytatta.

Joób Márton a Blikknek elmondta: bár továbbra is igazságtalannak tartja a helyzetet, amibe került, de teljes mértékben együttműködik a hatósággal. 

Elismerte a nyomozóknak, részben van felelőssége a történtekben, ezzel arányosan egy komoly összeget már be is fizetett a NAV-nak. Viszont olyan dolgokért nem szeretné vállalni a felelősséget, amit nem ő követett el.

– Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző. Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam – folytatta a családapa, akinek most az a legfontosabb, hogy a gyerekeinek újra az édesapja lehessen. Mint említette, amíg távol volt, a felesége, Dóri és a gyerekek minden este érte imádkoztak – írja a lap.

A konyha falán „Szeretünk apu!”, az étkezőben “A legszuperebb apának” felirattal köszöntötték őt. Beszélgetés közben percenként érkezik egy gyerkőc és bújik az apjához.

Aki egyelőre házi őrizetben van, a cégeit nagy veszteség érte, mégis hisz benne, hogy talpra áll majd.

Körbe-körbe szaladt

Joób Márton mindennap 10 kilométert futott a sétaudvaron körbe-körbe. Mint mondta, három hónapig egy sötét, alig hét négyzetméteres zárkában volt másodmagával, ahonnan az eget sem láthatta. Megtanult hálás lenni a sétáért, a friss levegőért, a kék ég látványáért.

A teljes cikket IDE kattintva lehet elolvasni.

Előző sztori

Hetvenkettővel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Német kocsikat árverez a NAV Szentesen