Sport

Ismét kupadöntőt játszhat a Szedeák

Ismét kupadöntőt játszhat a Szedeák

2021. január 28., csütörtök
Ismét kupadöntőt játszhat a Szedeák

Átírta a férfikosárlabda-bajnokság tervezett forgatókönyvét a koronavírus. Az alapszakasz után nem játsszák le a középszakaszt, egyből a nyolccsapatos felsőházi rájátszással folytatják a küzdelmeket - ha radikálisan nem változnak az erőviszonyok, akkor itt lesz érdekelt a Naturtex-SZTE Szedeák is. Az alsóházi csapatoknál még kérdéses, hogy hogyan folytatódnak a küzdelmek, de a tervek szerint nem csak a kiesésről döntő play-out meccseket játsszák le.

A szövetség főtitkára tegnap az M1 csatornán elmondta, a döntés nem érte váratlanul a csapatokat, mivel eleve úgy kalkuláltak, hogy a járvány felerősödésével a középszakasz lehet az, amelytől el lehet tekinteni. Hozzátette, hogy a járvány miatt elmaradt meccsek pótlása is jól halad, így ha minden a tervek szerint alakul, időben be tudják fejezni az alapszakaszt.

A Magyar Kupa küzdelmeket várhatóan áprilisban rendezi meg a szövetség, nyolc csapat részvételével. A lebonyolítás itt nem változik, ahogy korábban is, a bajnokságban, a 13. forduló után az első 8 helyen álló csapatok mérkőznek meg a kupáért, egyenes kieséses rendszerben.

Bár a halasztások miatt itt még vannak kérdőjelek a mezőnyt illetően, de az már biztos, hogy a Naturtex-SZTE Szedeák ott lesz a minitornán.

ÚJRA ÉRMET SZEREZNÉNEK A KUPÁBAN

- Szerettük volna, ha a bajnokság az eredeti kiírás szerint zajlik le, de természetesen megértjük és elfogadjuk, hogy a szövetségnek reagálnia kellett a vírus miatt kialakult helyzetre. Akár így, akár úgy, a célunk, hogy a folytatásban is minél több mérkőzést megnyerjünk és ott legyünk a bajnoki rájátszásban. Ami pedig a kupadöntős szereplést illeti: örülünk, hogy 2017 után ismét ott vagyunk a legjobb nyolc csapat között és mindent megteszünk, hogy a négy évvel ezelőtti harmadik helyezésünket követően újra érmet szerezzünk - mondta el lapunk kérdésére dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.