HADAT ÜZENT a Fészbúknak Varga Judit!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdjük! - írta ki közösségi oldalára a miniszter, aki közölte: csak annyit szeretnének, hogy a techcégek is tartsák be törvényeket, ahogyan mások. 

A lengyel kormányhoz hasonlóan, amely szintén komolyan készíti elő a megfelelő törvényi szabályozást a közösségi oldalakkal kapcsolatban, Magyarország is lépni fog, mégpedig tavasszal – jelentette be az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán kedden.

Varga Judit azt írta:

“Elkezdjük!”

“Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról.

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az online térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.
Lekapcsolhatóak a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok, valamint állami vezetők is.

A szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás Magyarországon sem maradhat többé következmények nélkül!

A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk! Hajrá Magyarország!” – tette hozzá; majd posztját angolul is leírta.

Előző sztori

Nagy László: nem adtuk fel a spanyol meccset sem!

Következő sztori

Az egyszülős családok is kapnak támogatást